Helene Fischer, Florian Silbereisen, Ben Zucker: Stjerner i det følelsesmæssige dilemma

Del 2: Troværdighed – Del 1 kan læses Her


En af Tysklands førende online portaler, “SchlagerPlanet”, afslørede for nogle dage siden – for første gang nogensinde “troværdighedsindekset”, der blev anerkendt i branchen. Stjerner som Kerstin Ott, Andreas Gabalier, Roland Kaiser, Matthias Reim og Wolfgang Petry har en meget høj troværdighed i offentligheden. I denne del præsenterer vi kunstnere, der kan findes i den øvre “troværdigheds midtbane”.

Helene Fischer, Florian Silbereisen og Ben Zucker er i den øverste midtbane af det nye troværdighedsindeks med hensyn til troværdighed. Kompetence, retfærdighed, ægthed, at holde sine løfter og ikke fortælle nogen vilde historier om andre – det er dét, der udgør en kunstners troværdighedsfaktor. I en stadig større digital tidsalder, hvor eksperter eksempelvis forudser cd’ens tidlige udfasning, bliver live-forretningen stadig vigtigere for kunstnere. For at sælge nok billetter med den store konkurrence, bliver en stærk fan base, som holder kunstneren loyal i årevis, mere og mere værdifuld.

I den foregående artikel introducerede vi i vores serie, “kunstnere med stor troværdighed”. Stjerner, der taler deres fans sprog, viser menneskelige følelser, der har en mening og gør det offentligt. Kerstin Ott, Andreas Gabalier, Maite Kelly, Wolfgang Petry, Roland Kaiser, Jürgen Drews og die Dorfrocker er for eksempel kunstnere med meget høj troværdighed.

Disse stjerner ligger på den øverste midtbane. Denne gang præsenterer vi nogle schlagerstjerner, der ligger øverst i “Troværdighedsindekset”. Ofte er de imidlertid i et følelsesmæssigt dilemma og kan ikke (eller måske ikke) vise så åbent og ærligt, hvad der virkelig bevæger dem.

Helene Fischer – så nær og dog så fjern

Hun er bestemt den økonomisk mest succesfulde tyske sangerinde, og hendes shows er perfekte. Hendes koncept som kunstner er “so nah so fern”. På scenen og efter koncerterne er hun meget tæt på fansne. Hvert sats, enhver bevægelse og ja, ingen små fejl, alt er indøvet dusinvis af gange før – det forekommer undertiden for perfekt for mange. Hun lader ingen deltage i sit private liv. Familie, venner, kærlighed – dét er tabu. Hver anmodning perler af, som på en helt ny Teflon-pande. Dette sikres også af hendes manager. Hvis det sker, ender det i retten!

Ben Zucker: Lev som du virkelig elsker

En stemme som en rigtig mand, som den vestlige helt John Wayne sikkert ville have ønsket at have. Jeans, vandrestøvler, tjekket tømmerskjorte og akustiske gongs – Ben Zucker ser ud, som om han lige havde klippet et par hundrede får på Dover’s Ranch i Outback, Australien, sammen med “McLeod’s Daughters.” Desværre indser man straks, når Berlinssangeren taler, laver interviews osv., at han er meget mere en storbydreng end en naturdreng …

Florian Silbereisen – privat den bedste ven

Enhver, der personligt har haft en øl med sangeren og entertainer Florian Silbereisen, eller en gløg om vinteren, oplever en virkelig cool og tillidsfuld person, med hvem du virkelig kan tale om alt. Og forvandlingen fra moderator med Vokuhila-frisure og farvestrålende jakker til en moderne stilfuld entertainer er lykkedes ham godt. Men tv-stationen skulle stole mere på folket Silbereisen og give ham lidt mere spontan, kunstnerisk frihed.

Roland Kaiser – ikke en karnevalsbokser

Måske er Roland Kaiser ikke en karnevalsbokser. Måske skyldes det også det nye tv-party koncept, at enhver meddelelse skal lyde som “Aale-Dieter” ved Hamburgs fiskemarked eller foran et rum på en messe. I sidste show “Alles singt Kaiser” ville vi have ønsket mere optræden og dybde for Schlager-legende Roland Kaiser. Fordi han bestemt ikke er en karnevalsbokser …

Semino Rossi i et nyt udseende

At vende gamle til UNGE: Semino Rossi overrasker fans med sit nye look. Semino Rossi – den nye hipster? Denne fyr har en levende stemme som ingen andre i genren, der desværre lever både af halvt og fuld afspilning, der vises alt for ofte. Unik. Men nu har han fået at vide, at æraen for cd’en nærmer sig, og at streamingtjenester er det nye schlager-evangelium. Men for at få fat på det yngre publikum skal du være cool. Så på Semino vokser nu et hipster skæg, iført sort nørd designer briller, tommelfinger ringe og øreringe. Desværre, ved sin sidste tv-optræden, en sølv slipsenål, der lignede en kæde på skærmen. Nu mangler kun de hvide sneakers, som for tiden er den store modehype i schlagerscenen eller i hvert fald Vans sneakers i det gamle look …

Den gode stemningsbære – Ross Antony – altid smilende, ligegyldigt hvad

Englænderen er en “god stemningsbjørn” blandt stjernerne. Lige som en virtuel sang “Bon-Bon-Laden”. Festlig og farverig. I stedet for mange af sine egne sange, foretrækker han at synge de gamle hits i en moderne lyd og er således på den sikre side. Fordi på “Fiesta Mexicana”, “Ich bin verliebt in die Liebe” eller “Liebeskummer lohnt sich nicht” på hans nye album, kan enhver schlagerven synge sammen med Ross. Hans shows er en rejse tilbage i tiden til “Musik aus Studio B” af landsmanden Chris Howland. Blot i farver. Måske er det fordi, Ross Antony voksede op i en familie af kunstnere og teater, at han har bestemt sit liv siden sin barndom. Kun nogle gange lader han os virkelig se, hvad der er bagved det kunstige tandpastasmil i hans sjæl. Et eksempel er i hans bog fra 2007 “The Inside Me”.

Disse hit stjerner har også en mellem til høj troværdighedsfaktor: Andrea Berg, Michelle, Bernhard Brink, Howard Carpendale, Beatrice Egli, DJ Ötzi, Amigos, Fantasy, VoXXclub, Santiano eller Anna-Maria Zimmermann.

I det lavere troværdigheds grå-område, er der mange party sangere, der er kendt for god smag, og også en pop-schlager sanger, der ses fra TV show til TV show.

Kilde: Schlagerplanet.de

Fortsættes…

Det skal du læse