Meylensteine d. 30 Maj 2017.

Helene var på et to dages besøg ved Gregor Meyle på VOX. Har man set reportagen fra 2013 “Allein im Licht”, med Helene så kan man godt skrue forventningerne helt op her. Her bliver virkelig gået til stålet sammen med Phänomenet Helene Fischer. Det er efter min mening, det bedste der nogensinde er lavet med Helene. Her ser man virkelig hvor følsom og professionel hun er. Gregor kommer helt ind under huden på Helene, og omvendt. Som Gregor sagde til sidst i reportagen: “Helene kann mann nicht nicht als Lieben”.

 

 

 

 

Dag 1.

Gregor og Helene mødes og de kører en tur i Meylesteine bussen, hvor Gregor spørger om Helenes virkelige navn. Og det er som hun siger Helene Fischer, og ikke Helene Petrowna osv. Der går så mange rygter om mit navn, siger hun. Nu er jeg glad for at det endelig er ude.

Gregor:

Helene du er en af de mest succesfulde kunstnere her i Tyskland, har solgt mere end 13.000.000 Albums og har netop lavet dit 8. Album, hvordan er det at leve med alt det.

Helene:

Det tænker jeg slet ikke på, jeg har en familie, kommer hjem lukker døren, og er en helt normal person.

Gregor har taget hende med hen på et spillested kaldet Hofgut Dagobertshausen, hvor også Gregor i sin tid blev gift, og her foregår så historien om Helene.

 

Gregor foreslår Helene at de sammen med hans orkester spiller Ich will immer dieses fiber….. som Helene også fortæller, har fulgt hende i mange år. En anderledes version end man har hørt før, med Gregor på en Ballalaika (russisk guitar). Her kommer virkelig det russiske fra 2010 op i Helene igen – herligt.

Gregor:

Hvordan startede din karriere.

Helene:

Jeg var igang med en musicaluddannelse, og da jeg var ved at være færdiguddannet, begyndte min mor at sende nogle demo optagelser ud til producenterne inden for musical verdenen. Da det var gjort sendte vi ud til de store pladeselskaber.

Denne cd kom på Uwe Kanthaks skrivebord (Helenes Manager), og efter at have hørt  “The power of Love”, var han ikke i tvivl, han ville gerne have mig ind til en prøve. Jeg tog derhen i mit fineste tøj.

Gregor:

Fantastisk med sådan en stemme som 19 årig, der faldt jeg helt på røven. Der manglede ikke meget i forhold til den stjerne hun er i dag. Helene hvordan kom I så videre herfra.

Helene:

Ja, det er jo en meget langsom proces. Jeg var med på hvert et lille marked, lille fest telt, lille spillested. Jeg kørte selv hen og sang, havde ca. 3 optrædener, skrev autografkort og så kørte derefter hjem igen. Denne erfaring fra den gang af, den præger mig stadigvæk den dag i dag.

 

Det var meget vigtigt at jeg lavede denne “oksetur”, da man lærer at omgås dårligt lydudstyr, forskellige slags mennesker mm. Jeg er/var meget glad for at kunne starte op med schlager, men det var det at stå på en scene der interesserede mig. Og i dag laver jeg netop det som er mig meget nærliggende, nemlig det at underholde med shows.

Gregor:

Du har lige udgivet en ny CD, hvor du viser helt nye veje med bla., nummeret “Wenn Du Lachst”, lad os spille den sammen. Endnu en skøn version fremkommer her fra Gregor & Helene. Gregor mener at det var en af hans Highlights i hans karriere at synge sammen med Helene.

 

Samtale omkring det at være så berømt.

Gregor:

Mange mennesker lever med at fortælle historier om ting som slet ikke er rigtige, hvordan lever du med det.

Helene:

Det er en del af mit arbejde, som jeg ikke kan lide Paparazzier, samt dem der skriver alt i disse sladderblade. Ikke mindst dem der køber bladene, og tror på hvad der står. Det er som gift champions der vokser op af jorden. Man skal finde sin egen vej, til at kunne takle det på. Vi flyver tit sydpå for at slappe af, men vi finder ikke altid ro der, så vi spørger os tit selv (Florian og mig), om vi ikke bare skal blive hjemme, da vi ikke kan være os selv.

Gregor:

Ville det være en mulighed at flytte til et andet land ?.

Helene:

Nej, jeg ville ikke give nogen aviser eller blade den magt at jage os væk herfra.

Gregor &. Helene synger “Atemlos” sammen.

Helene: Jeg kunne synge hele natten, det var ligesom om vi var inde i en bobbel og sang. Vidunderligt.

Gregor:

I morgen laver jeg morgenmad til dig !

Helene:

Det glæder jeg mig til.

Dag 2.

Gregor havde lavet en skøn omelet til Helene, og så gik snakken.
Helene:

Søndage er hellige for mig, da slapper jeg af med familien, og går lange ture med florian. Jeg forklæder mig ikke som før, men går bare ud som jeg er. Folk lægger ikke lige mærke til mig før jeg begynder måske at henvende mig med en direkt kontakt eventuelt i et supermarked for at specielle  varer. Hjemme laver florian og jeg mad på skift, men ellers er det mest mig der koger, fordi så kan jeg rydde op samtidig med.

Gregor:

Hvis der skal bruges en skruetrækker mm, hvem er det så der går til hånde af jer to ?

Helene:

det er faktisk mig, jeg er utålmodig, og kan ikke vente på at det bliver lavet.

Gregor:

Jeg vil nu komme med en overraskelses sang, så må du se om du kan kende din egen sang.

Helene:

Det bliver spændende, jeg glæder mig total. Helene kommer ned af trappen til Gregor og Bandet, og han begynder at spille – “Ein Kleines Glück”. Helene bliver total overvældet og begynder at græde af glæde. Efter nummeret kan Helene næsten ikke tale. Selv Gregor får vand i øjnene – et fantastisk emotionalt øjeblik. Sådan har man sjældent set Helene. Selv et fænomen har følelser, og må af og til slippe sin professionalisme.

Helene:

Jeg havde total forelsket mig i dig, jeg kan godt forstå din kone.

Gregor:

Det var en fantastisk oplevelse, og det sker sjældent i livet.

Samtale omkring Helenes nye Album.
Gregor mener at dette Album er Helene som forsøger sig med egne kompositioner og forsøger at finde andre veje end de traditionelle Schlager veje. Meget spændende at se hvor hun er på vej hen.

Helene:

Denne gang er hvert ord faktisk mine ord, og der er mange personlige numre for mig imellem. Jeg har været med i stort set alt. Den sang jeg nu vil fremføre for Gregor er min personlige sang som ligger mig meget på sinde – “Lieb mich Dann”. De går ned af trapperne til Bandet som nu er blevet dobbelt så stort. Nu er også Helenes Band kommet med egne musikere: Christoff, Jens, Benny mm. Gregor bliver totalt overvældet og udtaler at det er noget af det bedste han har hørt fra Helene af samt det bedste nogensinde i Meylensteine udsendelserne. Vores to dage er desværre slut og jeg vil gerne takke dig for at være med Helene.

Gregor:

En af vores allerstørste sangere/entertainer her i dette land.

 

Helene kann mann gar nicht nicht Lieb Haben.

Det skal du læse