Melanie Miric: “Jeg fik aldrig lov til at være mig selv”

Billede: sonymusic.de

Fra 2010 til 2012 var hun årets kunstner. Eugen Römer, den succesfulde producent som også har stået bag Andrea Berg, producerede hendes album på det tidspunkt. Ikke desto mindre var denne musikalske affære ikke vellykket: Melanie kunne ikke udvikle sig som hun gerne ville, og tog så en kreativ pause. Schlager.de har snakket med Melanie Miric om tiden nu, og for endelig at fortælle sine fans hvad hun altid har bedt om og fortæller hendes planer for fremtiden.

Kære Melanie, Vi var meget glade for din nyhed og vil naturligvis som det først gerne vide, hvordan har du det, og hvad laver du professionelt?

“Jeg har det rigtigt godt, tak fordi du spørger. Som du ved, besluttede jeg i 2014 at tage en kreativ pause på ubestemt tid. I mellemtiden begyndte jeg at studere ved et universitet her i Tyskland, for at udfylde denne pause på en meningsfuld måde og bruge den professionelt til mig selv. Min “professionelle status” er i øjeblikket elev, og jeg fører for øjeblikket et normalt liv væk fra scenen og rampelyset. ”

Men mange har ikke stoppet med at bede om dig, og som du har fortalt os, vil du gerne oplyse dem med dette interview om mange ting, og også have gode nyheder i bagagen?

“Dette interview en stor hjertesag for mig: For ja, under min kreative pause, har jeg fået mange nyheder og spørgsmål fra mine skønne fans, musik kollegaer og også medierne. Og selvfølgelig har jeg forsøgt at svare alle bedst muligt – men det ene eller andet spørgsmål forblev åben indtil i dag. Og nu tænker jeg, at det rigtige tidspunkt er kommet, til endelig at besvare det sidste spørgsmål. Og jeg tror – i det mindste håber – at jeg med dette interview gør dette”.

I 2012 kom du med debutalbummet “Ungezähmt”, som Eugen Römer har komponeret, skrevet og produceret. Alle døre synes at være åben for dig, men det var ikke tilfældet i meget lang tid, eller? Hvordan og hvorfor stoppede du i 2013? 

Jeg har længe tænkt, om jeg skal snakke om grunden til det, offentligt. Men efter nærmere omtanke tror jeg, at det er vigtigt og rigtigt endeligt at besvare dette spørgsmål. Under arbejdet med Eugen Römer fik jeg lov at gøre alt – undtagen at være mig selv. Selvom mit debut album hedder “Ungezähmt”, men ikke på noget andet tidspunkt i mit liv, er jeg blevet tæmmet som på det tidspunkt. På det tidspunkt var det virkelig usandsynligt og uheldigt for mig, for indtil dette samarbejde var den mest normale ting i verden for mig, og en selvfølge, “bare være”at mig selv. Da jeg i 2008 valgte at blive sangerinde, var den eneste grund, at jeg med min musik – men også min personlige måde at berøre folk og give noget. Og præcis det kunne jeg indtil 2012 men ikke længere. Af den grund stoppede jeg samarbejdet i begyndelsen af 2013”.

Hvorfor gik du ikke videre med musikken, men besluttede en kreativ pause?

“I begyndelsen ville jeg egentlig gerne forsætte med musikken og forsætte med at arbejde i baggrunden. Men hurtigt opdagede jeg at, efter det der var sket havde jeg brug for afstand og have tid for mig selv som menneske. Skabe mig et normalt liv. Og så besluttede jeg mig for en kreativ pause – en svær beslutning”.

Har du i din kreative pause virkelig overhovedet ikke spillet noget musik eller hvad?

“I begyndelsen i min kreative pause har jeg helt – helt bevidst – ikke lavet noget musik og har beskæftiget mig med andre områder. Men som kunstnerinde: Før eller senere ville kreativiteten igen bryde ud og en ide efter den anden dukker op, så ved man at man ikke kan holde fast. Der var nætter ( og det er der stadig), hvor jeg bliver inspireret, og jeg drømmer sangtekster. Og naturligvis! I dag synger jeg hver dag – ingenting gør mig mere glad.”

Hvad vil du gøre anderledes i dag? Mange erfaringer kan være lærerig, om de er positive eller negative. Planlægger du din nye begyndelse mere intensivt, er der noget du aldrig vil gøre igen?

“Alle disser erfaringer, uanset om det “er ren og skær næsten overfyldte – øjeblikke” eller dem, som gør ondt, og man ikke længere forstår verden, er det rigtigt – og vigtigt. Også når vi ikke – især i svære tider – spørger hvorfor det er sket, hvordan det er sket og hvilken betydning der er bag det hele… så tror jeg, at denne erfaring ikke kun gør dig stærkere men også, os menneskelige (som vi nu er). Som et puslespil der gradvist bliver fuldendt og bliver unikt – og bliver et smukt billede. Og ja, klart handler man forskelligt gennem den ene eller anden oplevelse – Men: Uden dem ville man ikke være den person, som man er i dag. Så: Alt er godt! Men ja, i dag vil jeg ikke engang forbyde, at være mig selv. Jeg vil vise fuglen! Fordi: Hver eneste er unik og præcis som ham eller hende er perfekt!”.

En kreativ pause er, ja kun en pause – ved du allerede nu hvornår denne vil ende?

“Nej, det ved jeg (endnu) ikke – men hvad jeg ved, at jeg vender tilbage med et album, der autentisk og så stærkt og meget følelsesfyldt. Kun 100% Melanie”.

Vi ønsker dig alt det bedste og lykke med dine drømme og at dine ønsker kan blive til virkelighed.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse