Maite Kelly: Rørende gestus til surrogatmor Ursula

Maite Kelly var mindre end tre år gammel, da hendes biologiske mor Barbara-Ann Kelly døde i Spanien. Hun tabte kampen mod brystkræft i en alder af 36 år. Far Dan flyttede derefter til Paris med sine børn og holdt hovedet oven vande med gademusik. En hård barndom, som Maite senere har fortalt om igen og igen i interviews. En kvindelig omsorgsperson er meget vigtig for børn – også for Maite, hvor var hun heldig at have Ursula…

Maite Kelly lærte næsten ikke sin egen mor at kende. Det må have været et smertefuldt tab. Pludselig at stå uden en mor, da hun ikke engang var tre år gammel. I dag er Maite selv mor til tre bedårende døtre, og hun er mor hele vejen igennem. Ved et arrangement i Düsseldorf forlod hun scenen umiddelbart efter sin optræden: “Jeg er mor, og jeg vil være sammen med mine børn til middag,” sagde hun dengang til pressen. Schlager.de var der også…

Maite Kelly: Hvem er Ursula?

Men Maite bliver ved med at tale om en mystisk Ursula. I et interview med Schlager.de i 2018 fortalte Maite om den mystiske kvinde. Vi spurgte, hvem der inspirerede hende til at skrive sangen “Ich bin da”: “Mama Ursula. Hun er en virkelig fantastisk kvinde fra en anden generation. Hun har oplevet en masse og er ikke bange for at stå på egne ben. Når Mama Ursula siger til mig: ‘Jeg er her’, har det en vis resonans. Det er en sætning, som aldrig har været indrammet musikalsk for mig. Jeg ville gerne udtrykke, hvordan det føles, når nogen virkelig er der for dig!”

Med mor Ursula i haven

Mor. Mor Ursula. Personlige ord, der viser Maite som sårbar, privat og skrøbelig som aldrig før. For man har som regel kun én “mor”… Maite har aldrig præsenteret sin Ursula offentligt. Og det behøver hun heller ikke. “Ursula har nærmest adopteret mig,” fortalte Maite for nylig til SuperIllu. “Jeg tilbringer mine yndlingssøndage i hendes lille have. Jeg sidder i min plastikstol, og hun kommer forbi med kage og flødeskum. Mine børn kalder hende Bedstemor Ursula.” Ursula er åbenbart en ældre dame. På Mors Dag er Ursula også i telefonen.

Bedstemor Ursula i bogen

Under Corona-perioden i 2020 udgav Maite en bog sammen med en munk fra benediktinerordenen: “Weihnachten für alle” – en bog, som hun dedikerede til en særlig person: “Til min mor Ursula, som hører til risikogruppen. Vi er nødt til at holde afstand af kærlighed til dig. Jeg glæder mig til de kram, som vi forhåbentlig snart kan udveksle igen.” Glæden ved at se hinanden igen var helt sikkert stor. Om ikke andet så fordi Ursula er Maites fredshavn: “Når jeg er sammen med hende, er alt godt.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse