Maite Kelly længe ventet album udgives i dag

I dag er det tid: Maite Kelly, frigiver sit 7. soloalbum med “Die Liebe siegt sowieso”. Hun har talt med Schlager.de om det nye værk.

Dit nyeste album hedder “Die Liebe siegt sowieso”. Hvor meget er du involveret i tekst, musik og produktion?

Maite Kelly: For et og et halvt år siden begyndte jeg at skrive albummet sammen med mit hold. Jeg er aktivt involveret og ikke kun i skrivefaserne, men også i produktionsfaserne. Når jeg er færdig med en sang, går jeg til Roland Spremberg og fortæller ham i hvilken retning jeg gerne vil have den produceret. Jeg arbejder også med arrangøren Oli Nova. Felix Gauder har udviklet sig fra en scene DJ til en top producent. Derefter vil jeg sammen med Olaf Bossi give teksten det sidste. Mit job er ikke kun at synge sangene godt, men at formidle en generel følelse. Lytterne skal føle at hver sang er tredimensionel. Enten er lytteren en observatør, eller har en fornemmelse af, at han/hun synger sangen selv. Eller synger sangen til en anden.

Hvorfor er kærlighed hovedtema denne gang? Er “Die Liebe siegt sowieso” et konceptalbum?

Nej, overhovedet ikke. Det var helt tilfældigt, at vi havde så mange emner om kærligheden. Jeg skrev oprindeligt 30 sange og producerede 22 af dem. Men jeg er ikke fan af konceptalbum.

Selv de store personligheder i schlager genren havde en vis tonalitet og besked på hvert album, men de var ikke klar over det. Jeg bliver snart 40 og åbner mit andet store kapitel i mit liv. Måske har jeg aldrig behandlet kærlighed så meget som jeg gør nu som en voksen kvinde. Hvis du spørger dig selv om meningen med livet, kommer man altid tilbage til kærlighed og frem for alt venskab. Min skilsmisse fylder selvfølgelig meget i mig. Sådan en pause er en chance for at genopdage, hvad der er vigtigt i livet. Med hvert nyt år reagerer jeg mere og mere følsomt over for mine kolleger, venner eller familie. Jeg føler, hvor skrøbelig jeg er, men i denne nærhed ligger min største magt.

Hvem eller hvad har inspireret dig til sangen “Ich bin da”?

Mor Ursula. Dette er en rigtig god kvinde fra en anden generation. Hun har oplevet meget og er ikke bange for at stå på egen hånd. Når mor Ursula siger til mig: “Jeg er her,” den har en vis resonans. Dette er en sætning, der aldrig har været indrammet for mig musikalsk. Jeg ville gerne udtrykke, hvordan det føles, når nogen virkelig er der for dig!

En sang på pladen hedder “Held (Ein Löwenherz)”. Hvad har kærlighed at gøre med heltemod?

Denne sang er en klar salme til vores Andrea. Mine børn har ikke en bedstemor, fordi min mor er død. Andrea er min støtte, når jeg er på vej, fordi hun tager sig af mine børn. Uden helten i hverdagen kan vores samfund ikke blive så stærkt som det er. En af mine bedste venner er en bilmekaniker. Dem der kan komme til mine koncerter er måske notaren fra Eifel-regionen, men også bageren ved siden af. De deler alle mine sans for humor og poesi. Jeg skrev “Held” til helten i hverdagen. De er jordnære og har sund fornuft. Du behøver ikke at være en filosof for at efterleve Aristoteles etik. De mennesker, jeg elsker og synger for, er ærlige sind med en følelse af fællesskab. De får mig til at føle, at vi overlever denne galskab, der sker i politikken lige nu. Ellers ville jeg nok miste min humor.

Er kærlighed det eneste svar på had og frygt for vores tid?

Ja. Når man taler om kærlighed, må man ikke glemme den erotiske kærlighed. Men det alene er ikke nok til at bære mennesket gennem livet. Frem for alt har man brug for venskab og broderskab. Der er mennesker, der føler glæde selv under de sværeste forhold. Dette er også en tilgang i min livsfilosofi, som er parret med kærlighed. Fra denne kombination springs en anden magtkilde: tillid.

Kilde: Schlager.de

Køb fan boksen her: Maite Kelly Fanboks

Køb deluxe udgaven her: Maite Kelly Deluxe med 18 numre

Køb det almindelige album: Maite Kelly Album med 12 numre

Det skal du læse