Maite Kelly, Giovanni Zarrella & Co.: Disse stjerner er faktisk ikke schlagersangere

Den tyske schlager har haft en fast plads i fansenes hjerter i årtier og har gjort en livslang karriere mulig for en række stjerner som Howard Carpendale, Roland Kaiser, Mary Roos og Marianne Rosenberg.

Omvendt er det takket være kunstnerne, at musikken ikke har mistet noget af sin popularitet den dag i dag. Og fordi genren tilsyneladende er et sikkert bud for mange, prøver flere og flere stjerner lykken. Læs her, hvem der faktisk ikke er en “rigtig” schlagersanger, men som kun fandt vej til Schlager-familien via en rundkørsel.

Foto: MDR/Tom Schulze

Ross Antony

Ross Antony er en person, der har været i genren i et stykke tid. Hans karriere gennembrud kom i 2001 som medlem af bandet Bro’Sis. I den anden sæson af “Popstars” blev han castet ud fra omkring 2000 ansøgere som en del af ensemblet. Antony var med indtil slutningen for ​​bandet i 2006. I juni 2013 blev hans første soloalbum “Meine Neue Liebe” udgivet, som hovedsageligt indeholder coverversioner af tyske hits. Han har nu udgivet fire hitalbums og modererer også forskellige musikshows. “Rossi” er altid en humoristisk joker inden for genren, der kan genkendes af hans farvestrålende tøj.

Foto: ZDF/Tim Knop

Giovanni Zarrella

Giovanni Zarrella ved, at den tyske schlager er ret populært lige nu. Den smarte italiener blev også castet til bandet Bro’Sis og mødes nu med kollega Ross på schlagerscenen igen. Efter afslutningen af ​​Bro’Sis var det musikalsk stilhed for Zarrella. Giovanni indrømmer i interviews, at han kæmpede stærkt med selvtilliden og ikke var i stand til at følge op på tidligere succeser i lang tid. Det lykkedes ham kun at gøre i 2019 med sit album “La vita è bella”, hvor han synger kendte tyske hits på italiensk, og som blev tildelt en guldplade. Nu i april vil Zarrella følge op med sit nye album “Ciao!”. Han får også sit eget musikshow på ZDF og konkurrerer i Premier klassen, nemlig lørdag aften ved prime time kl. 20.15. Senest vil det vise, om han har formatet til at binde et bredt publikum og opbygge en varig karriere i Schlager.

Foto: Universal-music / Edith Held

Maite Kelly

En der køre den tyske schlager op, er Maite Kelly. Som det ellevte af tolv børn blev hun kendt med Kelly-familien i Tyskland. Så hun havde allerede en karriere bag sig, da hun i marts 2013 udgav sit tredje studiealbum “Wie ich bin”, hvor hun fortolkede tyske hits for første gang. Maite Kelly har dog brændt sine fans ind i deres hukommelse som en schlagerproducent for Roland Kaiser. Hun skrev megahittet “Warum hast Du nicht nein gesagt” til hans album “Seelenbahnen”, som blev udgivet som en duet i september 2014. Resten er en enkelt succeshistorie: videoen er blevet set over 130 millioner gange på YouTube, sangen modtog en platin-Award i 2020 for over 400.000 solgte enheder i Tyskland og er nu en af ​​de mest populære tyske hits. Men Kelly hviler ikke på denne succes, men fortsætter med at investere i sin egen karriere. Hun skriver mange af sine titler selv og har et fejlfrit instinkt for publikums smag. Hendes nuværende album “Hello!” Har netop sikret sig den øverste plads i hitlisterne. Forresten er Maite Kellys mellemnavn Star – og hun har faktisk en masse stjerneappel.

Foto: Telamo.de / (c) Germann Popp

Eloy de Jong

Og en anden tidligere boyband-stjerne sprang også på schlager-toget. Eloy de Jong blev kendt i de tidlige 1990’ere som medlem af den engelsk-hollandske drengegruppe “Caught in the Act”. I 2017 udgav han sin første tysksprogede single “Regenbogen”. Dette blev efterfulgt i marts 2018 af sangen “Egal was andere sagen”. Med sit hitalbum “Kopf aus – Herz an” kom han ind i hitlisterne i midten af ​​juni 2020 i Tyskland og Østrig, som nummer 2. I marts 2019 annoncerede de Jong sin afgang fra Caught in the Act til fordel for sin solokarriere. I 2019 og 2020 præsenterede han og Beatrice Egli otte numre af programmet “Ich find Schlager toll” på RTLplus. De to er i øjeblikket også meget succesrige med deres duet “Bist du’s oder bist du’s nicht?” Hollænderen synes at være ankommet i tyske schlager nu.

Ballermann-stjernerner

Melanie Müller, Mia Julia, Willi Herren – disse Mallorca-stjerner er heller ikke “rigtige” schlagersangere. De tilhører de øverste rækker på Ballermann, og også her kan man tvivle på, om deres musik er en hjertesag eller bare en forretningsmodel. Melanie Müller er blevet kendt som tv-stjerne i forskellige Reality-Formater. Mia Julia arbejdede som porno-skuespillerinde, og Willi Herren er faktisk skuespiller. De festlige feriegæster på Mallorca er ligeglade med de professionelle biografier af deres stjerner. Det vigtigste er, at der er et brag på scenen. PartySchlager har længe været en del af genren, selvom sangene altid er høje og skingrende og ofte kun tålelige med meget alkohol.

Kilde: Schlager.de

 

Det skal du læse