Kerstin Ott: Et liv fuldt af op- og nedture

Foto: Semmel.de / NONA

Ved første øjekast når man læser hendes biografi er det en gennemgående succeshistorie. Hvad mange fans ikke ved, er, at Kerstin Otts liv var præget af mange dybder, før hun fik sin hidtil største popularitet med “Die immer lacht”. Så når du kigger bag facaden, finder du en kvinde med mange facetter, som ikke altid har haft en nem tid i sit liv. Men det er netop disse oplevelser, der har gjort hende til den kunstner, hun er i dag – og hvis sange ikke kun kan høres i Tyskland af millioner af mennesker.

Den sande historie bag “Die immer lacht”

At Kerstin Ott nu er internationalt kendt, skylder hun sit hit “Die immer lacht” hvilket siden 2016 er uundværligt i enhver klubsplayliste og erobrede en anden plads på de tyske og østrigske hitliste på rekordtid. Schlager fan eller ej: Syng med, titlen kan i øjeblikket næsten alle. Men få kender den rigtige historie bag sangen, der virker så ubekymret.

Hvis du lytter nøje, er du snart klar over, at der er mere end bare et “partytreff”.

„Und nur sie weiß, es ist nicht wie es scheint. Oh sie weint, oh sie weint, sie weint. Aber nur, wenn sie alleine ist.“

”Og kun hun ved, det er ikke, hvad det ser ud til. Åh, hun græder, åh, hun græder, hun græder. Men først når hun er alene. “

Dette rejser spørgsmålet, om Kerstin Ott skrev om sig selv? Nej, afklarer hun. I stedet snakker hun om en ven, der var syg på det tidspunkt, men forsøgte at beskytte og opretholde facaden. Kerstin Ott selv led også selvfølgelig af skæbneslag, og det er netop i de øjeblikke, hvor hun ikke har det godt, at hun siger, at hun kan være mest kreativ og skrive sange.

Så i 2005 satte hun sig ved køkkenbordet og skrev sine tanker ned på kun fem minutter. Hun komponerede fire enkle akkorder på guitaren og brændte til sidst sangen på CD. Hun indså selv meget tidligt, at sangen havde ramt potentiale, ifølge Kerstin Ott til magasinet Brigitte. Alligevel tog det mere end et årti at finde vej ind i hitlisterne og klubberne.

Succesen kom (ikke desto mindre) uventet

Selvom Kerstin Ott aldrig manglede selvtillid og tro på sit musikalske talent, forventede den indfødte Berliner ikke hendes succes. I stedet for sit gennembrud var hun for længe siden trådt musikalsk ned og arbejdede i stedet jordnær som maler.

Efter at hun deltog i en talentkonkurrence i en alder af 16 år og havde lidt et alvorligt tilbageslag, ville hun ikke gå på scenen mere. I stedet tager hun også lejlighedsvis ud som DJane. Det er netop denne jordnærhed, som fans elsker Kerstin Ott for i dag. At hun en dag skulle leve af musik og turnere rundt i landet, ville hun ikke turde drømme for et par år siden. Når alt kommer til alt havde hun andre bekymringer …

Foto: Semmel.de / NONA

Kerstin Ott tilbragte sin barndom i hjemmet

… fordi hendes liv ikke altid var latterligt, som hun fortæller i sin bog “Die fast immer lacht”. Hun tilbragte en del af sin barndom i hjemmet, efter at hendes mor ikke var i stand til at pleje hende af sundhedsmæssige årsager.

Hun understreger et kapitel, som hun har arbejdet intensivt med. Hun brugte psykologers hjælp til oparbejdningen. Senere tilbragte hun nogen tid sammen med sin mor, før hun til sidst kom med i en plejefamilie. Det var heller ikke let for Kerstin, især da det var andet end kærligt over for hendes plejeforældre. Selvom hun var kontakt med sin mor, kunne hun ikke helt forstå, hvorfor hun var i denne situation på det tidspunkt.

Så hun havde ikke lyst til at grine der. Men nu kan hun forstå, at dette var den eneste mulige løsning, understreger hun og ser beundringsværdigt reflekterende ud. Den endelige forsoning kom til sidst mod hendes 30. leveår. Nu ved hun, hvad hun vil gøre anderledes og bedre. Så hun har taget vigtige lektioner fra den tid og er nu mor til to børn, der bragte hendes partner af samme køn i ægteskab. For øvrig er dette det andet ægteskab for Kerstin Ott.

Legesyg og hjemløs – lavpunktet

Hvad der heller ikke vises i hendes officielle biografi er den periode, hvor Kerstin Ott var flere år foran hendes succes. Hun kæmpede med depression og søgte måder at undslippe fra hverdagen. I lang tid kunne hun godt lide at spille og var derfor i godt selskab.

Når alt kommer til alt er spil en populær hobby, ikke kun af velkendte personligheder, det var også en velkommen distraktion for dem, så de ikke behøvede at tackle deres fortid og deres mentale sundhedsmæssige problemer. Dog mistede hun til sidst det rigtige store beløb og kiggede på en afhængighed. I alt syv år var hun afhængig af spil, indtil hun på egen hånd fandt en vej ud af den vanskelige situation.

Helt frivilligt kom opvågningen imidlertid ikke. Fordi der havde været mange forsøg på at stoppe det, men mislykkedes. Kerstin Ott beskriver sig selv som en “adrenalin-junkie” – som hjælper hende med hendes scenekunst i dag. På det tidspunkt var denne ejendom dog dømt til hende. Spilafhængigheden gik så langt, at hun endte med at være hjemløshed.

Dette skyldtes gæld, som hun havde på den ene side ved at spille på den anden side, men også af et tab af ordrer som uafhængig maler. Hun beskriver denne situation fra dagens perspektiv som sit professionelle og økonomiske, men også følelsesmæssige periode. Hendes vilje til at bryde ud af denne situation så hurtigt som muligt var ubrudt.

Viljen var der: fra bunden til toppen

Det var trods alt denne vilje, der hjalp hende med at gribe sig selv og trække sig selv ud af sumpen. Fra nutidens synspunkt beklager hun derfor ikke denne oplevelse, fordi dette har gjort hende til den stærke og succesrige kvinde, hun er i dag. Og kun de, der har været så langt nede, kan måske værdsætte sit held som Kerstin Ott. På trods af sin rungende succes er hun forblevet jordnær og værdsætter de virkelig vigtige ting i livet.

Din familie kommer altid først. Nu har hun lagt de vanskelige livsfaser bag sig og nyder sin private og professionelle succes. Enhver, der troede, at Kerstin Ott kun ville være en engangsflue, lærte også andet.

Foto: Semmel.de / NONA

Ærlige ord i det nye album

Hitet “Die immer lacht” blev efterfulgt af det andet hit kaldet “Scheissmelodie” og til sidst debutalbumet “Herzbewohner”. I øjeblikket bygger Kerstin Ott problemfrit på sine tidligere succeser med sit tredje studioalbum, “Ich muss dir was sagen”. Og også i det er der højder og dybder fra hendes liv. Svære tider er en del af livet, i henhold til kunstnerens ærlige ord.

Og hvis nogen ved det, så ved hun det. Men hun skammer sig ikke over sin fortid eller hendes homoseksualitet. Fra begyndelsen præsenterede hun sig åbent og autentisk, og det er nøjagtigt, hvad hun betragter som vigtigt i fremtiden, afslører hun.

Unik kvinde med unikke sange

Tidlig-mistænkelige tekster, dansbare rytmer og denne ærlighed er det, der gør musikken til Kerstin Ott så unik og vellykket. En kvinde, der har gennemgået mange hårde tider i sit liv og er vokset til det.

Så hvis du kigger nærmere på hendes biografi, finder du en masse dybde og livserfaring under den glade overflade – såvel som i hendes sange.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse