Jürgen Drews: Jeg er bange for at glemme alt

En samtale med Jürgen Drews (75) er som en farverig taske. Næppe nogen har haft så mange spændende eventyr og har fortalt så mange skøre anekdoter. Men med det seneste telefonopkald slår sangeren pludselig en tankevækkende tone.

“Jeg er 75 år gammel nu, jeg har det godt – selvfølgelig spørger du dig selv, om det vil ændre sig på et eller andet tidspunkt …”, fortæller han NEUE POST.

Fysisk føler han sig fit. Men hvad nu hvis hans hoved på et eller andet tidspunkt ikke vil være som han gør? Når et gråt slør dækker alle oplevelser i hans liv? “Jeg er bange for demens og for at glemme alt”, indrømmer Jürgen Drews ærligt.

Når alt kommer til alt kender han den snigende sygdom fra sin mor Liselotte († 85). “Hun led af senil demens – hun huskede begivenheder fra fortiden godt, kun her og nu glemte hun mere og mere,” siger han. Han havde taget rørende hånd om hende, indtil han måtte sige farvel til hende i 2006.

Jürgen Drews kan ikke huske navne!

Schlagerkongen selv har også problemer med hans hukommelse – men de er medfødte. “Jeg er frygtelig glemsom,” siger han.

”Jeg har svært ved at huske navne. Men sådan arvede jeg det, det har altid været sådan, og jeg kan ikke gøre noget ved det.” For at forblive mentalt fit læser Jürgen Drews meget.

”Jeg prøver at holde mig ajour med aktuelle forhold. En række nyhedsmagasiner er samlet i mit soveværelse. Jeg læser meget om aktuelle begivenheder,” afslører han.

“Jeg er taknemmelig for, at jeg har det så godt, og jeg ønsker, at det forbliver sådan!”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse