De største succeser for kongen af Mallorca

Jürgen Drews afsluttede officielt sin 50-årige musikkarriere i januar 2023. Kongen af Mallorca fylder 79 år i dag, og derfor har vi opsummeret de vigtigste faser i hans karriere. Jürgen Drews efterlader et stort hul i schlagermusikkens verden. Han kan med rette kalde sig en af de mest berømte musikere i Tyskland. Hvordan begyndte den 77-åriges karriere egentlig? Og hvor succesfuld var han egentlig?

Jürgen Drews’ første succeser

I begyndelsen af halvfjerdserne tog Jürgen Drews sine første musikalske skridt i bandet “Les Humphries Singers”, som stormede til tops på de tyske hitlister med deres mest berømte sang “Mama Loo”. På samme tid begyndte Jürgen Drews også sin solokarriere. Det store gennembrud for brandenburgeren kom i 1976: Drews blev nummer et på hitlisterne med “Ein Bett im Kornfeld” og fik en guldplade for mere end 250.000 solgte eksemplarer. I 1977 fulgte sangeren op på succesen med “Barfuß durch den Sommer” og kom igen i top 10.

Jürgen Drews ville have fart på i USA

I 1980’erne ville Jürgen Drews også prøve kræfter med udlandet. Som J.D. Drews vovede tyskeren sig ind i USA og udgav singlen “Don’t want nobody”, som endda nåede top 80 på den amerikanske Billboard-hitliste. Drews formåede dog aldrig rigtig at få fodfæste i USA. I årene, der fulgte, blev der mere stille omkring ham. Nogle få sange nåede stadig ind på hitlisterne. Men indtil videre var sangeren ikke i stand til at gentage succeserne fra halvfjerdserne.

Denne entertainer gav Jürgen Drews hans kælenavn “Kongen af Mallorca”

Men skæbnen havde et andet es i ærmet og gjorde det muligt for Drews at gøre et forrygende comeback. I samarbejde med Stefan Raab og borgeren Lars Dietrich udgav han en ny version af sin klassiker “Ein Bett im Kornfeld” i 1995 og nåede op som nummer 25 på hitlisten. Den blev et par år senere efterfulgt af hymnen “Wieder alles im Griff”. Jürgen Drews tiltrak sig nok mest opmærksomhed med sit kælenavn “Kongen af Mallorca”, som han ved et uheld fik af Thomas Gottschalk på “Wetten, dass…?” i 1999. I de følgende år lykkedes det Jürgen Drews at etablere sig som en af schlagermusikkens mest kendte musikere, og han var ikke til at komme udenom i Florian Silbereisen & Co’s store schlagershows. Med “Ich bau dir ein Schloss” (2009) og “Kornblumen” (2013) nåede familiefaderen op i top 20 på hitlisterne yderligere to gange. Drews har solgt mere end 400.000 plader i sin karriere.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse