Jule interview med Hansi Hinterseer

Billede: Tourneen.com

I slutningen af året vil du give dit publikum en jule tour her i 2018. Hvordan ser din musikalske adventskalender ud?

Jeg er især glad for, at jeg er på turné med Tiroler Echo igen, med et juleprogram. Jul i Tyrol har en meget speciel magi for mig, da jeg allerede oplevede det som en lille dreng, og jeg nyder den stadig i dag. Julen er for mig også tidspunktet for “Stubenmusik”. Jeg vil gerne videresende dette med mine koncerter. Jeg har sammensat et udvalg af de smukkeste vinter- og julesange – med traditionelle titler, dialekttekster og atmosfæriske vinter- og julesange, så vi sammen kan nyde jule sæsonen og forventningen om julen sammen med den tyrolske jul.

Film, koncerter, den store tour i foråret 2018 – hvordan finder du tid i et så begivenhedsfyldt år, til forberedelse til en stor juletour?

Det er ikke noget problem. Jeg glæder mig virkelig til denne tour. Julen er for mig, som for mange andre familier. Årets smukkeste fest – og ikke kun i Alperne. I julen bliver jeg som et barn igen og kan lide at huske de hyggelige aftener ved juletræet, da familien kom sammen og tiden synes at stå stille på juleaften. Med mine koncerter vil jeg gerne invitere jer til at holde en pause, og bringe jer sammen til en traditionel juleaften.

Hvordan tilbringer du julen?

Mine første minder på Seidlalm er at vælge juletræet og finde musikken. Som barn så jeg altid frem til Kristusbarnet. I vores dag længtes efter Kristusbarnet, men festen er stadig noget smukt. Jeg forsøger også at videregive det til mine børn. Kristi fødsel, venter på Kristus, ringens ring og det øjeblik, hvor juletræet begynder at skinne. Bare være sammen med dine kære. Vi fejrer den i en lille familie kreds. Vi går i kirke og synger foran juletræet. Dette ledsages af mig med en harmonika. På juleaften kan jeg høre Silent Night, Holy Night. Hvad jeg også meget gerne hører er sangen “Schee langsam wird’s still”. Julen i bjergene har en helt egen jordbunden atmosfære med en masse tradition og skikke.

Leise rieselt der Schnee…. Når de første flager falder i de tyrolske bjerge, vil Hansi Hinterseer, som tidligere professionel skiløber og verdensmesterskab, stadig tage hans ski på?

Jeg elsker denne sport, og hvis tiden er til det, og jeg er hjemme, så vil jeg gerne byde dagen velkommen med en nedkørelse på Hahnenkamm. I december er jeg kun på jule tour i to uger, men når jeg er hjemme i Kitzbühel, så er jeg den første på bjerget om morgenen.

Du er tyrolsk, har startet din sportslige og senere også din musikalske karriere i Østrig, din kone kommer fra Schweiz og med dine koncerter, besøger du mange europæiske lande. Hvordan føles det?

Fredeligt, og ikke kun i juletiden. Sammen og ikke mod hinanden – sådan fungerer det. For at opleve det igen og igen, er de unge og gamle og de mest forskelligartede nationaliteter, alle samme vigtige for mig gennem musikken. Jeg har fans i mange lande. Det har nok noget at gøre med musikken og min første karriere som atlet. Alt er internationalt, og der er ingen grænser.

Du kan lide at rejse i nord, helt til Danmark. Der har du selv med to nr 1 cd’er henvist popstjerner på albumhitlisterne til andre pladser. Hvordan oplever du det?

Mine fans, de er utrolige, overalt. Dette er bjergens musik, man kan føle det. Og melodierne, der kommer overalt. Det er mig, det passer mig, og jeg holder fast i det. Hvis jeg skulle synge sømandsviser én gang, kunne det være sjovt, men det ville ikke passe mig. Og det er det, der betyder noget, folk sætter pris på det, hvis du bliver tro overfor dig selv.

Volkmusik eller Schlager – hvad foretrækker Hansi Hinterseer at synge?

Åh, jeg er ikke anderledes. Jeg synger, hvad jeg kan lide, og jeg synes, at det er godt modtaget af publikum. Der er romantiske sange, atmosfæriske stykker, traditionelle sange og selvfølgelig mine store hits. Alt dette, mine fans vil høre, og det er hvad de får. For eksempel er julen en fest for familien. Jeg vil gerne formidle dette specielle humør, ved at bidrage med min musik. I sidste ende er alt det, der tæller, at vi alle vil have en god aften sammen.

Kilde: Manfred Hertlein Veranstaltungs GmbH

Det skal du læse