Hansi Hinterseer: Schön, dass es dich gibt

2024 byder på tre jubilæer for den populære tyroler. Hans karriere inden for skiløb begyndte for over 50 år siden og tog virkelig fart. I 1973, dengang kun 18 år gammel, kørte han for første gang til tops i verden med en samlet World Cup-sejr i storslalom, efterfulgt af en spektakulær hjemmesejr i slalom i 1974, som den første østriger ved World Cup-løbet på Hahnenkamm i Kitzbühel og en VM-sølvmedalje i storslalom blot en uge senere. Seks World Cup-sejre i slalom, 9 x 2. plads og 7 x 3. plads i slalom World Cup samt to professionelle verdensmesterskabstitler i styrtløb runder hans sportslige rekord af. “Det er vidunderlige minder. Man kan godt lide at se tilbage, men livet er nu! Nu skal du leve, se fremad”.

Det var med denne positive indstilling, at Hansi Hinterseer for 30 år siden gik i studiet for at indspille sin første single, en mulighed, der gjorde det muligt for ham at starte sin anden karriere. Snesevis af albums og mange priser senere er den 70-årige stadig i front og overrasker med et atmosfærisk tæt og intenst album, der har meget at fortælle.
Siden 1994 har den tidligere skiløbsstjerne vundet flere generationer med sine hits. Den karismatiske østriger nyder også i stigende grad kultstatus blandt unge mennesker. Og det er bestemt ikke kun på grund af hans pelsstøvler, som er uløseligt forbundet med hans navn: “Der volkstümliche Schlager” har en stor tradition i de tyrolske bjerge.

De næste uger og måneder vil være fokuseret på de tre jubilæer – efter omhyggelige forberedelser vil Hansi være til start i januar. World Cup-vinderen fra 1974 svinger sig i aktion under løbsugen på Hahnenkamm. Med jubilæumstrippelen som favorit har han to esser i ærmet: Det helt nye album “Schön, dass es dich gibt” præsenterer nyt materiale fra studiet. Hinterseer udgiver det den 2. februar 2024, efterfulgt af den imponerende filmdokumentar “Hansi Hinterseer – Willkommen in meinem Leben”. Han fejrer sin runde fødselsdag den 2. februar stille og roligt, med stille planer, for så at give den gas igen til koncerter og open airs. “Det er dejligt, at du findes”, Hansi!

Et centralt element på jubilæumsalbummet er singlen “Glaub an dich” (Tro på dig selv), som udkom i sommer, skrevet af hans kone og muse Romana, som kun kysser ham og ikke giver sine sange til nogen anden kunstner.

Hansi Hinterseer har været Tyrols musikalske ambassadør i tre årtier. Hans sange kan endda høres i Japan, Australien, Alaska, Texas, Namibia, Canada, Californien, Dubai og Bahamas. Kompilationen “Glaub an dich – Herzen das Beste” gik ind som nr. 3 på den tyske albumhitliste i sommeren 2023! I 1974 scorede han sin nu legendariske hjemmesejr, og 50 år senere, nu som en feteret sanger, er Hinterseer stadig en varm kandidat til hitlistens førsteplads med sit jubilæumsalbum “Schön, dass es dich gibt”!

Det går godt for ham – her i 2024 kan han se frem til tre jubilæer, som i begyndelsen af året vil blive fejret med en omfattende dokumentarfilm og ledsaget af udgivelsen af et nyt studiealbum, inklusive en FanBox med eksklusive ekstranumre. Fanboxen indeholder også en DVD med de bedste videoer fra albummet og et interview. Med albumudgivelsen af “Schön, dass es dich gibt” den 2. februar 2024 byder Hansi Hinterseer os også velkommen med den imponerende filmdokumentar: “Willkommen in meinem Leben”.

Det skal du læse