Jul med “Stimmen der bergen”

Med 18 smukke julesange sørger “Stimmen der Berge” i år for den festlige stemning: Deres nye album “Weihnachten bei uns Zuhause” udkommer den 17 november fra Telamo.

Kilde: Telamo

En speciel julegave kommer i år fra “Stimme der Berge” – 5 fantastiske sangere, der flere gange har blandet broerne mellem Volksmusik og schlager, traditionel og Gospel – klassikere, musical – mesterværker og hellig vokaler er allerede landet på hitlisterne flere gange. De 5 vokalister er også blevet betragtet som “Boygroup der Volksmusik” og har haft succes siden deres debutalbum “Im namen des Vaters” og “Das Beste”, fulgte sommer albummet “Italienische Sehnsucht”, præsentere nu et følelsesfuldt facetrig og smukt arrangeret album til denne særlige tid: Med “Weihnachten bei uns Zuhaus” som udkom d. 27 oktober er et ultimativ soundtrack og musikalsk hyldest til kærlighedens fest.

Fra første øjeblik breder roen sig, som man ønsker sig til jul: De “Andachtsjodler” er den ideelle fremgangsmåde, når den rene kraft høres fra deres vidunderlige stemmer, som er arrangeret af deres producent Tommy Mustac, der allerede flere gange har bevist hvor glimrende han er musikalsk til at sætte de 5 sangere i rampelyset. Alle børn venter på julen”, hedder det i Peter – Alexander klassiker “Weihnacht” der er stille og eftertænksom som “Oh Heilige Nacht”, hvor deres stemmer harmonisk harmonere med hinanden.

Som episk og opløftede og tankevækkende stemning på dette album, beviser “Stimmen der Berge” også med deres version af “Ave Maria” fra Bach/Gounod, lige som sangen “Aber Heidschi Bumbeidschi”. Med dette julealbum som indholder 18 titler er mange drømmeagtige traditioner til stede: “Es ist ein Ros entsprungen” som A-capella- version eller “Hebe deine Augen auf”, “Süßer die Glocken nie klingen” eller den østrigske klassiker “Es wird scho glei dumpa” – de bidrager alle til den unikke stemning.

Mellem dansen og “kælketuren” vil der være: “Auf zur Schlittenfahrt” og tager mere og mere fart, og ogå Hermann Weindorfs “Gloria In Excelsis Deo” kommer med en spændende arrangement. Afrundet med flere spændende højdepunkter og jule klassikere som “Kommet ihr Hirte´n”, “Heilige Nacht”, “Oh du Fröhliche” og “Stille Nacht”, lyder som flere milepæle fra Schubert – varianter af “Ave Maria” og “Abendsegen”, er oprindeligt fra operaen “Hänsel og Gretel”.

I de tre år der er gået siden dannelsen – får quarteten “Stimme der Berge” allerede bevæget sig meget med deres musik: I sommeren 2014 besluttede Thomas A. Gruber, Benjamin Grund og Daniel Hinterberger, alle tidligere “Regenburger Domspat”, at justere omfanget af deres musikalske arbejde: Flere facetter og genre er siden blevet fortolket.

Som “Stimmen er Berge” fokusere de nu på Volksmusik, Schlager, Musical ligesom Gospel uden at udelukke traditioner og hellige sange. En blanding der med debut albummet gav en masse succes: I marts 2016 udkom “Wenn die Sonne erwacht in den Berge” og landede på 7 pladsen på den tyske albums hitliste. Foruden en top 50 placering i Østrig, kunne “Stimme der Berge” glæde sig over en top 10 i Tjekkiet og Slovakiet.

Efter ny til gængerne Stephan Schlögl (Tenor) og Simon käsbauer (Bass) overtog efter sanger M. Müller og S. Hofmeister som måtte stoppe på grund familiære grunde, kunne de fem sangere fortsætte. Albummet “Italienische Sehnsucht” præsentere deres facetter og dermed forener deres succes historie.

Smukkere kan et år ikke ende: Med “Weihnacten bei uns Zuhaus” forføre “Stimme der Berge” lytterne fra første tone med deres unikke klang – og garantere ren julestemning.

Besrtil det her: Stimmen Der Berge – Weihnachten bei uns zuhaus

Det skal du læse