Jörg Bausch: Går helt nye veje!

Foto: Christopher Adolph

Faktisk havde Jörg Bausch lovet sine fans et nyt album til 22. november. Et dusin nye sange er afsluttet, som han skriver på sin Facebook-side, også er meget stolte af. Nu spørger han sig selv, hvilken titel skal han foretrække og fjerne som single? Han har ikke haft dette problem før dette album. Men hvorfor skal du altid give præferentielle sange som single? Hvorfor skal ikke alle titler på et album have en lige chance?

I teamet rådgav de så: Skal vi nu udgive alle nye sange – som vi altid gør – som et album og derefter typisk udtrække tre singler fra det? Eller skal vi ikke denne gang gå nye veje? Ja! De har besluttet en helt ny tilgang til offentliggørelsen.

Det nye album vil – i modsætning til den oprindelige plan – “12 Farben”. Hvordan sker det? Meget enkelt. Han har produceret 12 splinternye sange, og hver sang har fået sin egen farve. Og det er, hvad han bogstaveligt siger. HVER sang udgives som en single. Og hver enkelt får ikke kun sin egen farve, men også deres egen omslag – i en matchende farve. Dermed er det ikke nok.

Der vil være et autografkort, der matcher hver enkelt single. Bausch håber, at hans fans bliver så flittige samlere af disse autografkort. Hver enkelt sang vises ikke kun som en single, men også som en video! Bausch ved, hvor gode hans videoer er, og han er altid glad for de store kommentarer og reaktioner.

På Facebook skrev han: ”Som jeg sagde, jeg har båret denne idé i mange år, og jeg tænker – hvem, hvis ikke mig, skulle starte det? Min fordel er, at jeg i dag kan bestemme alt selv og ikke har brug for et pladeselskab. Derfor tør jeg denne helt nye måde. ”

En anden baggrund for beslutningen er ændringen på musikmarkedet. Tidligere var der plader og senere cd’er, dette var på en eller anden måde musik at røre ved! I dag er det helt anderledes, fortsætter han, og streaming dominerer. Fordelen, du kan høre hver sang altid og overalt.

Bausch er også fan af denne udvikling. Men det har en ulempe, som han skriver: ”Du hører, ofte i det forkerte øjeblik, nogle gange i nogle få sekunder. Og hvis den ikke tænder en med det samme, skal du klikke videre på den, og titlen er allerede afkrydset. Mine nye sange er det værd, at hver sang også har mulighed for at blive hørt af dig. Jeg tilbyder dig “12 Farben”. Og du alene bestemmer, hvad du bedst kan lide af alle. ”

Hver første fredag i måneden, der starter i januar 2020, præsenteres en ny Bausch-sang af ham. I slutningen af året opsummeres sangene i et album – “12 Farben”. Ikke kun i de hidtil kendte versioner – nej, der vil også være en remix til hver titel, så det nye album, der udkommer i december 2020, vil indeholde ikke mindre end 24 numre.

Noget som dette har ikke rigtigt eksisteret før på denne måde, og vi er nysgerrige over, hvordan det vil komme med fansene.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse