Inka Bause: “Først nu ved jeg, hvad ensomhed betyder …”

“Jeg føler mig ikke ensom eller alene,” understregede præsentator Inka Bause som i dag er 51, der har været single i lang tid igen og igen.

Men da hun de sidste par uger sad alene i sin lejlighed og så på den tomme sofa, den tomme seng, det tomme spisebord, måtte hun have haft en følelse, som hun aldrig havde kendt før.

Inka Bause lærte kun, hvad ensomhed virkelig betyder i år. Fordi corona kontakt-restriktionerne også rammer moderatoren til “landmand søger kone” hårdt.

Hun har været single i over ni år, hendes datter Anneli (24) har faktisk allerede forladt huset. Indtil i dag generede det hende ikke meget. Det lyder anderledes nu. “Sådanne lockdown-tider fungerer ikke alene, du kan ikke klare det alene,” siger den saksiske kvinde åbent og ærligt.

En modig tilståelse – trods alt kan ingen lide at indrømme at være påvirket af ensomheden. Men lige nu føler så mange det samme. Og Inka Bause vil vise: Vi er nødt til at holde den størst mulige afstand fra hinanden, men denne følelse af ensomhed forbinder os meget i år.

Inka Bause har selv besluttet, at hun vil have en mand i sit liv igen så hurtigt som muligt. “I tider som denne længes du efter kærligheden og nogen, som du kan dele din frygt med,” siger hun. “Jeg længes efter den rigtige partner ved min side.”

Men da det næsten ikke er muligt at lære en ny kærlighed at kende i tider med Corona, måtte der findes en anden løsning.

Uden yderligere varsel reddede datteren Anneli, der faktisk studerer i England, Inka fra ensomhed. “Hun flyttede ind hos mig,” afslører tv-stjernen. “Familien er så værdifuld i tider som denne!”

Og selvom ensomheden stadig er vanskelig at bære, og hun kæmper med den i år, vil Inka Bause ikke miste sin optimisme. ”Det er ikke let i disse dage, og meget er nyt. Men jeg beundrer alle, der stadig formår at rejse sig og komme videre. ”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse