Hvorfor det er svært for Annemarie Eilfeld at få en baby

Foto: Steven Hoschek

Det er tragisk: En ung kærlighed vil have et barn, men får så chokdiagnosen fra lægen: Det er umuligt at få børn. Sådan skete det for Annemarie Eilfeld og hendes kæreste Tim Sandt. De to har været et par i over fire år. Annemarie lider af PCO-syndrom, som blev afsløret for hende af gynækologen. Det betyder: Det er højst usandsynligt, at hun vil kunne få børn! I interviewet fortalte hun Schlager.de, hvordan hun har det med det, hvordan Tim reagerede på det, og hvad deres planer er.

I en alder af 31 kan man langsomt men sikkert beskæftige sig med planlægning af børn. Det mente Annemarie Eilfeld og hendes partner Tim Sandt også. Men at gå til gynækologen viste sig at være en rædselsfuld aftale, for Annemarie blev diagnosticeret med PCO-syndrom ud af ingenting!

Polycystisk ovariesyndrom (PCO) er en hormonforstyrrelse, der gør naturlig graviditet vanskelig eller umuligt, og som også indebærer en høj risiko for abort. Hvilket chok! Men som om det ikke var slemt nok, kæmper hun også med akne og fedme. Emner, der endelig fik Annemarie Eilfeld til at få et grundigt tjek hos gynækologen, som hun eksklusivt afslørede i et interview.

“Jeg har haft store problemer med min hud i et stykke tid. Især i hageområdet, altså hele den nederste halvdel af ansigtet. Jeg kan ikke forklare, hvorfor det pludselig kom. Virkelig grim og smertefuld betændelse. Derudover er min cyklus altid 10 til 15 dage længere end normalt. Så jeg spurgte gynækologen om det. Ultralyden bekræftede det så: masser af cyster i æggestokkene,” fortæller hun om chokdiagnosen.

Desværre ser hun heller ikke ud til at være blevet forskånet for vægtproblemet: ”Jeg havde på fornemmelsen, at jeg ikke længere havde min figur under kontrol. Jeg har spist med måde i årevis. Med nogle få undtagelser lader jeg altid gå 16 timer mellem mit sidste og mit første måltid. Jeg var altid i stand til at holde min vægt med det. Og nu føler jeg pludselig, at det glider helt fra mig. Ikke at jeg har taget ti kilo på nu, men det er på en måde blevet sværere.«

“Vi skal i gang med at planlægge børn nu”

På trods af al modgang er spørgsmålet: Ønsker parret nu aktivt at tage fat på spørgsmålet om at få børn?

»Det SKAL vi faktisk aktivt tage fat på nu. Jeg fik at vide, at vinduet vil lukke i de næste to år. Det er virkelig fantastisk! Men siden jeg gjorde det offentligt på Instagram, har jeg fået så meget opmuntring og frem for alt tips fra piger, der også har det. Gudskelov at du ikke føler dig alene længere. For da jeg fandt ud af det, sad jeg virkelig der og tænkte: Okay, jeg behøver ikke rigtig at fortælle det til nogen nu, for selvom det er en forældet teori, men kvinden er der, at få børn, og hvis du roder rundt med denne ting i anførselstegn, og du ikke får det gjort, begynder du at føle dig lidt som en taber. Det var en virkelig ulækker følelse,” erkender hun.

Hun bebrejdede sig selv

Hun bebrejdede endda sig selv! ”Man kan læse på internettet, at det er et spørgsmål om livsstil. Så spørger du dig selv: Var det måske en chokoladebar eller et glas vin for meget?” forklarer hun. Desillusionen kom dog, da hun betroede sig til sin mor – fordi hun også lider af PCO-syndrom!

“Jeg var et totalt drømmebarn, og det fungerede egentlig kun med en masse tips og tricks og hjemmehjælpemidler. Hun blev skånet for kunstig befrugtning, men det fungerede kun med en masse vejledning,« afslører hun.

Hendes partners reaktion overraskede hende

Men hvordan reagerede hendes partner egentlig på sygdommen, som desværre ikke er anerkendt som sådan af sygesikringen?

“Tim er virkelig min klippe. Jeg stod foran ham og græd for mig selv og sagde så bare til ham, at jeg ikke kan få børn. Og han reagerede så godt, måtte næsten grine og sagde bare: ‘Det er ikke så slemt! Du har først dette syndrom nu, men ellers er alt i orden med dig. Du kan klare det’. Han forblev virkelig helt afslappet. Det kunne også have været, at han sagde: ‘Åh nej, jeg er ikke i humør til noget så kompliceret, jeg vil hellere tage en, der virker med det samme'”, afslører Annemarie videre i interviewet og bliver så konkret: ”Vi bruger i øjeblikket ikke længere prævention. Hvis det skete nu, ville det være en velsignelse!”

Annemarie har dog ikke sat en babydeadline, før hun ville turde tage på fertilitetsklinikken. Hun oplever stadig, at hun nu langsomt men sikkert kommer under tidspres på grund af PCO-syndromet: “Vi troede, vi stadig havde masser af tid. Og så at få at vide, at der ikke er så lang tid tilbage, er noget dumt«.

Annemarie gør, hvad hun kan

Før hun hun til fertilitetsklinikken, forsøger den tidligere “DSDS”-stjerne at få PCO-syndromet under kontrol naturligt: “Jeg tager mindst 20 kosttilskud om dagen, som er blevet anbefalet til PCO. Jeg har bare ikke lyst til at tage hormoner, jeg vil bare regulere det så naturligt som muligt.”

Vil det virke? Muligt. Hvis ikke, bliver hun nødt til at håndtere hormonbehandling eller endda kunstig befrugtning på godt og ondt. I sidste ende er der alligevel kun én ting, der tæller: at barnet er sundt!

Vi ønsker de unge held og lykke.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse