Homoseksualitet i tysk schlagermusik – tiderne ændrer sig

Tysk schlagermusik har altid været kendt for sine iørefaldende melodier, livsbekræftende tekster og feterede kunstnere. I de senere år har opfattelsen og accepten af homoseksualitet i denne musikgenre dog ændret sig mere og mere. Tiderne skifter og med dem forståelsen af kærlighed og tosomhed. Det er ikke længere usædvanligt, at schlagerstjerner springer ud som homoseksuelle og går offentligt ud med deres personlige kærlighedsliv. I denne artikel kaster vi lys over denne udvikling og introducerer nogle kendte homoseksuelle schlagerstjerner.

Patrick Lindner: Modig og selvsikker

Patrick Lindner var en af de første schlagerstjerner, der offentligt indrømmede sin homoseksualitet i 1990’erne. På det tidspunkt var det stadig usædvanligt for en kunstner i denne genre at indrømme det åbent. Men Lindner viste mod og selvtillid ved at afsløre sin kærlighed til sin partner Michael Link. I dag ser de to tilbage på en lykkelig tid sammen og lader sig ikke slå ud af forandringerne i schlagermusikkens verden.

Ross Antony: Fra popstjerne til schlagerhelt

Ross Antony, kendt fra popbandet Bro’Sis, har med succes taget springet ind i schlagerverdenen efter sin popkarriere. Lige fra begyndelsen havde den engelskfødte sanger ingen problemer med at tale om sin homoseksualitet og offentligt afsløre sin kærlighed til sin mand Paul Reeves. Med et bredt repertoire, der spænder fra humoristiske sange som “Knutschfleck” til følelsesladede hits, beriger Antony den tyske schlagerverden og viser, at man godt kan få succes som homoseksuel kunstner.

Eloy de Jong: Succes på trods af ugunstige omstændigheder

Den hollandske sanger Eloy de Jong er et andet eksempel på, at homoseksualitet nu er accepteret i tysk schlagermusik. Han har været aktiv i musikbranchen i over tyve år, først som medlem af boybandet Caught in the Act og siden 2017 som en succesfuld schlagersanger. I løbet af sin karriere har han dog måttet håndtere et par skæbneslag, herunder det tragiske tab af sin partner. På trods af det har han været tro mod sin musik og opnået stor succes i schlagerverdenen med sin åbne tilgang til sin homoseksualitet.

Leonard: autenticitet tæller

Et andet positivt eksempel på moderne, homoseksuelle schlagerartister er den schweiziske sanger Leonard. Han har haft succes i schlagermusikbranchen i over tredive år og viser, at autenticitet og selvtillid i håndteringen af ens egen seksualitet kan bane vejen for succes. Privat lever han i et lykkeligt forhold med sin partner og viser, at kærligheden ikke kender nogen grænser.

Tiderne ændrer sig – heldigvis!

Generelt kan man sige, at accepten af homoseksualitet i tysk schlagermusik er støt stigende. Flere og flere kunstnere har modet til at være åbne om deres seksualitet og bliver hyldet af deres fans for det. Musikverdenen bliver mere farverig og mangfoldig, hvilket i sidste ende også afspejler lytternes smag. Det er et vigtigt skridt i retning af et åbent og tolerant samfund og viser, at tiderne også skifter i musikbranchen. Vi kan kun håbe, at denne positive tendens fortsætter, og at kunstnere af alle seksuelle orienteringer fortsat vil finde en scene for deres talenter i fremtiden.

Når alt kommer til alt, bør musik handle om kærligheden til musikken og ikke om kunstnernes seksualitet. Alle mennesker, uanset deres seksuelle orientering, bør have mulighed for at udleve og nyde deres passion for musik. Med dette i tankerne: lad musikken tale og hyld kærligheden – i alle dens facetter! Tiderne ændrer sig – i positiv forstand. Vi kan kun håbe, at det også vil være tilfældet i fremtiden.

Kilde: Schlagerfieber.de

Det skal du læse