Hitliste kaos eller ej?

Flere tyske online medier kunne i mandags rapportere om “hitliste kaos”. Det er blevet hævdet efter flere forskellige efterforskningsmetoder ved den officielle tyske hitliste (bestemt af omsætning) og andre hitlister (bestemt ved lodtrækning) i øjeblikket fører til forskellige placeringer. Dertil stiller Bundesverband Musikindustrie (BVMI) og GfK Entertainment følgende klart:

Både med hensyn til salg, samt mængde ligger gruppen Kraftklub med deres værk “Keine Nacht für Niemand” i uge 23 . 2017 (2-8/6.2017) på 1. pladsen på den officielle tyske hitliste. Disse har i mange år været brugt af (BVMI) og GfK. Hitlisten dækker et nøglekort for succes i musikindustrien, medier og musikfans over 90 procent af alt salg, herunder alle relevante downloads og streaming udbydere. Grundlaget er salg eller brug af data fra 2800 forhandlere.

Kraftklub afløste i uge 23. 2017 Helene Fischer i toppen. Schlager sangerinden har siden midten af maj haft den mest succesfulde start i 15 år og førte med albummet “Helene Fischer” og har været placeret to gange.

Dr. Mathias Giloth, administrerende direktør fra GfK Entertainment siger: “Den officielle tyske hitliste fra GfK Entertainment er efter omsætning og er på vores database og har betydning for det centrale industri barometer. Men også efter de rene tal er Kraftklub i denne uge i toppen, så ingen “Kaos” kan konstateres. Tidligere har det været tilfældet, og gentagne gange vist sig hvor vigtigt vores omfattende database er. I uge 50.2016 for at tage et eksempel landede rapper Kollegah som nummer 1 på den officielle tyske hitliste. Og også på mængden har han et forspring med over 30.000 album til nummer to. Media Control indberettede Kollegah dengang til en tredjeplads, det var ikke fair for kunstneren”.

Dr. Florian Drücke, administrerende direktør fra Bundesverband Musikindustri siger: “Den officielle tyske hitliste, der er på bestilling af Bundesverbandes Musikindustri af GfK Entertainment, er nøgle valuta og dermed et pålidelig spejl af musikmarkedet, fordi i modsætning til andre hitlister er det faktiske salgsdata, og format – og på tværs af platforme, er alt inkluderet. Ved spørgsmål om indholdsmæssige problemer, som de bliver præsenteret for i dag i nogle medier, står vi som dem, der udgiver den officielle tyske hitliste og er ansvarlig for reglerne, og besvare gerne altid direkte spørgsmål, navnlig for at undgå misforståelser, der i dag er kendt for at sprede sig hurtigt og bringe fans i unødig kog”.

Kilde: Bundesverband Musikindustrie

 

Det skal du læse