Helene øver til Tysklands Touren.

Helene øver i Dortmund til hendes nye Tour, som starter d. 12 september i Hannover. Starter med 5 koncerter på 6 dage i Tui-Arenaen.
Tirsdag d. 12 september starter Touren, og den bliver gigantisk. Så gigantisk at man også har beslaglagt den store Dortmunder Westfallenhalle samt rummene ved siden af til dansetræning. Helene har altid pladsmangel, når hun kommer er der sjælden plads til andet. Helene udtaler: “Jeg har bevidst søgt efter en udfordring til mig selv, og også fået det”. Hun mener dermed de kropslige strabadser, da den nye produktion består i samarbejdet med Akrobater fra Cirque Soleil, som består af luftnumre hvor hun hvirvler igennem luften, springer og flyver via wirer.

Daglig ømme muskler.
Hertil skal hun bruge kraft, frem for alt i armene. “jeg har hele tiden holdt mig lidt tilbage, lavet mange klemmegreb samt Biceps øvelser for at opbygge hurtig muskelmasse navnlig i overkroppen. Men nu skal det være. Lige nu har jeg hver dag forskellige ømme muskelgrupper, som jeg kæmper med”.

I Westfalenhalle står en 26 meter bred kæmpe scene. Om formiddagen øver artisterne, om eftermiddagen spiller Bandet, om aftenen er der enkelt prøver og om natten kører lyspogrammeringen. Parallelt hermed bliver der svedt i dansestudiet og bikset med kostymerne i det medbragte skrædderforretning. Der er også ansat en Physioterapeut. Det virker lige som om et landshold er ved at forberede sig til VM.

Mange af tingene blev udfærdiget specielt til dette show. Alene hænger der 110 tons i loftet. “Der er ialt 33 lastbiler der transporterer materiellet på Tourruten, fra sted til sted” siger Alexander Spengler, der er ansvarlig for det tekniske forløb. Han har fulgt Helene siden begyndelsen af hendes karriere. “Man kan sige at Produktionsstørrelsen fra Tour til Tour har fordoblet sig. Det er en meget stejl kurve”. Ved de forskellige byer tager opbygningen til showet 30 timer, meget mere end andre Tyske produktioner. Dertil bliver de også stående længere end normalt. Helene optræder ikke hver dag i en ny by, hun bliver en hel uge. Formentlig ville ikke andre Tyske Musikere tillægge sig så stor en trækkraft som her. Også selvom man kunne sælge biletter.

Eksperter mener: Hun kan meget mere endnu.

Mange kloge mennesker har søgt i mange år efter grunden til at Helene har sådan en succes. Man kan sige det ganske enkelt: Hun har talent, arbejder hårdt og træffer kloge beslutninger. Hun er den perfekte Pop Kunstner: rolig, skandalefri, disiplineret og alt irriterende preller af på hende. Der er selvfølgelig også et lille men. Tyskerne kan godt lide perfektionisme, men ikke stjerner fra et andet univers. Og så noget der er så stort ? “det er en stor scene, men skulle samtidig også være intim, altså lille. Helene vil gerne være tæt på folk så hun ikke mister dem”, siger Omar Sharif Mukhtar, som står bagved det store show. Englænderen taler ikke samme sprog som Helene synger i, men han har visioner. Man fejrer også her med dette show hendes karriere, som har nået et højdepunkt. “Hun har erobret Tyskland. Vi vil gerne hjælpe hende et skridt videre. Hun kan erobre endnu mere, ikke kun Europa”.

Helene vil helst argumentere i her og nu.”jeg er nu 33 år, og jeg ved ikke om jeg også vil lave sådanne shows om ti år. Derfor er det netop det rigtige tidspunkt nu”. 69 shows kommer der, en Stadion Tour bagefter. Og hvad så ? “jeg tror, så vil jeg holde ferie”.

kilde: Hannoverfche Allgemeine (www.haz.de).
Skribent: Oliver Berg
Foto: dba

Det skal du læse