Helene Fischers sange er blevet blokeret!

Det er den store nyhed i musikbranchen i denne uge: Den sociale medieplatform TikTok blokerer alle kunstnere, som har kontrakt med pladeselskabet Universal Music. Licensforhandlingerne mellem de to selskaber er brudt sammen. Også schlagerkunstnere er berørt. Hvilke konsekvenser har det for os schlagerfans…

Universal Music, verdens nok største pladeselskab, og den populære sociale medieplatform TikTok går foreløbig hver til sit. Den fælles kontrakt udløb i går. Denne meddelelse chokerede ikke kun den globale musikverden, men også schlagermusikindustrien. Når alt kommer til alt, er kunstnere som Helene Fischer, Maite Kelly, Howard Carpendale, Ben Zucker, Michelle og mange flere berørt. Det betyder, at deres sange fremover vil være blokeret for mere end en milliard brugere på TikTok!

TikTok uden Universal: konsekvenserne er ødelæggende

Marcel Pieofke, CEO hos VIA Music Germany og distributionspartner hos Universal, ser konsekvenserne som dramatiske: “Generelt set klikker musikvideoer ikke længere så godt, som de plejede. Så pladeselskaberne har blandt andet sagt, at hovedfokus for reklamer er på TikTok. Desværre bliver det nu aflyst. Jeg synes, det er en drastisk beslutning. Så så snart kunstnere ønsker at reklamere på TikTok, bliver de blokeret. Der er ikke flere rettigheder.”

Ballermann-kunstnere hårdt ramt

Men det bliver endnu værre. Det er ikke kun schlagerkunstnere som Helene Fischer, der er ramt: “Jeg ser meget kritisk på Ballermann-genren. For i de sidste to-tre år er hele Ballermann-hypen blevet bygget op via TikTok. Alle Ballermann-stjerner har først postet på TikTok, før de er gået videre til andre sociale medier. Det betyder, at det i øjeblikket mest succesfulde marketingsværktøj for alle Universal-kunstnere og deres partnere er blevet aflyst,” siger Pieofke på Schlager.de.

Bruddet mellem TikTok og Universal Music har derfor ikke kun fatale konsekvenser for kunstnernes markedsføring, men også for deres økonomiske orientering. Ingen reklamer betyder ingen penge. Det er usikkert, om de to selskaber vil sætte sig sammen igen.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse