Helene Fischer & Thomas Seitel: Ulige fordeling af roller? Psykolog forklarer

Siden Thomas Seitel har været i forhold med Helene Fischer, er hans karriere som akrobat tilsyneladende gået ned ad bakke. Teoretisk set kan den også beskrives som ikke-eksisterende, for han er ikke blevet set i aktion på scenen siden da – ikke engang til hendes koncerter. Men det var jo netop der, deres kærlighed begyndte!

Nu lever han tilsyneladende et liv som husbond i skyggen af sin berømte Helene, og som helt sikkert tager sig af deres datter – men som samtidig måske er lidt egoistisk, men samtidig har han nok i et vist omfang opgivet sig selv. Hvad gør det ved en erfaren, karriereorienteret mand? Schlager.de spurgte psykolog Sonya Anders – og fik nogle spændende svar.

Thomas Seitel plejede at danse i Helene Fischers shows, kaste hende gennem luften og fange hende sikkert igen. I mellemtiden leder man dog forgæves efter ham på scenen. Ufrivilligt opstår den tanke, at han lever et liv i Helene Fischers skygge – ligesom prins Philip gjorde det med dronningen i sit liv.

Men hvad gør det ved Thomas Seitel? At bogstaveligt talt opgive sit liv for kærligheden og altid og konstant at sætte tingene i baggrunden? Du er trods alt ikke kun en partner, men også et menneske, et individ med dine egne behov i et forhold. Det må være meget frustrerende, at han nu pludselig skal tage sig af sin lille datter i stedet for at blive fejret af publikum efter sin optræden…!

Selvkærlighed er nøglen til lykke

“Der er ikke noget kausalt svar på, hvad det gør ved Thomas Seitel at være offentligt i baggrunden i sit forhold til Helene Fischer. I sidste ende starter ens eget velbefindende i en forholdskonstellation altid med selvkærlighed. Først og fremmest kræver et vellykket forhold og en støttende familiekonstellation, at du passer godt på dig selv. Først da er det muligt at få en positiv indflydelse på de andre involverede, og hele systemet kan styrkes,” forklarer psykolog Sonya Anders på spørgsmål fra Schlager.de. Efter hendes mening afhænger det også meget af, hvor Thomas Seitel befinder sig i livet med hensyn til at tilfredsstille sine egne behov.

Jo mere ens egne vækstbehov allerede kan anses for at være opfyldt (anerkendelse, succes, kreativitet, kompetence, udnyttelse af ens eget potentiale), jo mere sandsynligt er det, at dette bidrager til at styrke ens eget selvværd. Eksterne bekræftelser er også en del af dette. For eksempel at blive hyldet af publikum efter sine forestillinger.

Hvis det var lykkedes Thomas Seitel at udvikle sine potentielle evner og sin kreativitet optimalt i sin karriere som akrobat, kunne det have ført til en tilfredsstillelse af motiverne på et højere niveau, så han kunne have nået en slags selvrealisering. Jo mere hans behov blev tilfredsstillet på forhånd, jo lettere vil det være for ham at fokusere igen nu.”I Thomas Seitels tilfælde om hans liv som familiefar”.

Thomas Seitel vidste, hvad han gik ind til

En anden væsentlig faktor er, at Thomas Seitel fra begyndelsen vidste, hvem han indgik i forhold til, og at han derfor var helt klar over konsekvenserne. “Thomas Seitel burde have været klar over, hvilket forhold han indgik med Helene Fischer. Han var klar over det positionelle forhold mellem de to fra begyndelsen. Det forhindrede ham ikke i at indgå i et forhold til hende og gå vejen med hende via parniveauet til forældreniveauet. […] Jo mere alle tre niveauer (individniveau, parniveau og forældreniveau) er tilfredse, jo større er den indre balance”, opsummerer Sonya Anders.

Thomas Seitel, en trendsætter?

Og en anden ikke uvæsentlig detalje: “Rollefordelingen mellem mænd og kvinder er blevet mere og mere fleksibel i de seneste år. Meget tyder på, at den klassiske opgavefordeling med dens rigide synspunkter kan være en model, der ikke længere er brugbar. Thomas Seitels rolle kunne således være helt i tråd med denne tendens. Andelen af mænd, der ønsker at tage sig af børneopdragelsesarbejdet i familien, er stigende. I mellemtiden tager ca. hver tredje far en karrierepause på grund af sit barn.

Måske er Thomas Seitel endda et skridt foran mange mænd. På den måde kan han opbygge et meget intenst bånd til sin datter og få oplevelser, der går ud over de sædvanlige oplevelser, som en mand i den klassiske rollefordeling har.

Generelt er det ikke længere en sjældenhed, at selv i den ikke-berømte sektor, uanset køn, forbliver den forælder, der tjener mest, i karrieren, og den anden forælder trækker sig tilbage fra sit gamle liv til fordel for barnet. Det kan være meget tilfredsstillende, hvis den pensionerede person fortsat tager sig godt af sig selv og sine egne behov og fortsat tager sig godt af sig selv på et individuelt plan.”

Hermed mener Sonya Anders f.eks. positive aktiviteter og sociale kontakter, udøvelse af hobbyer og interesser eller udfoldelse af egen kreativitet og frihed. Det vides ikke, om Thomas Seitel har sine egne behov. Det vides heller ikke, om han er tilfreds med den nuværende rollefordeling – selv om han vidste, hvad han gik ind til, da han indgik et forhold med en superstjerne som Helene Fischer.

Under alle omstændigheder kan Helene betragte sig selv som heldig at have fundet en mand som ham. For det er ikke en selvfølge – på trods af den stadig mere fleksible rollefordeling …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse