Helene Fischer “Rausch Live”: vindkjole, vandtæppe – insider afslører hemmelige turnédetaljer

Dette er turnéen, som Tyskland taler om: Helene Fischer på “Rausch Live”-turné 2023. Helene beviser endnu en gang, at hun er hlagerscdronningen. Nu har en produktionsmedarbejder snakker og afsløre ting, som man ikke ville have forventet…

Helene Fischer giver dig gåsehud, hver gang hun optræder. På sin “Rasch Live”-turné er hun på scenen til sangen “Volle Kraft voraus” i en imponerende rød slå-om-kjole. Et fantastisk syn! Selvfølgelig kræver det overdimensionerede outfit også en masse organisation. Sebastian Pichel, produktionschef for Live Nation og Cirque du Soleil, afslører nu i et interview med det schweiziske “BLICK”: “Der findes kun ét eksemplar af den”. En skræddersyet specielt til Helene – et mesterværk af kostumedesignerne fra Cirque du Soleil.

For at opnå den imponerende effekt af vindkjolen blev 112 meter brandsikkert specialstof syet sammen. Men det er ikke alt: Under koncerten sørger seks store blæsere på hver side af scenen, der kommer fra klapper i scenen, for, at kjolen bliver sat i bevægelse. For at sikre, at alt går glat, arbejder seks til otte personer under scenen. På selve scenen forstærker fire dansere kjolens bevægelser. Det er et sandt samspil mellem teknik og kunstnerisk præstation. Fun fact: Helene har kun to og et halvt minut til at skifte kostume inden sin optræden. Megakjolen bliver transporteret i en kasse på hjul. Heldigvis er det et relativt tyndt og let stof, som Pichel afslører. Men hvis der skulle opstå en defekt, vil turnéen have sin egen skrædder, som kan reparere skaden med det samme.

Helene Fischer: en teknisk udfordring

Men det er ikke vindbeklædningen, der er ekstremt avanceret – vandgardinet fortjener særlig omtale. Med 800 dyser og 3000 liter genbrugsvand akkompagnerer denne betagende akrobatik Helenes optræden. Det kræver en masse intuition at finde den rette balance mellem vand og elektronik. Det er altid en vanskelig opgave, som Pichel påpeger. Alligevel er han begejstret: “Efter min mening er anstrengelserne det hele værd”. En anden udfordring er forresten installationen af det 77 tons tunge udstyr, der er fastgjort til lofterne i de forskellige haller. Man kan se, at denne turné kræver meget af holdet, men det er bestemt en stor ære at arbejde for Helene. I dag er hun stadig på farten i Holland, indtil det er tid til at tage videre til Schweiz. 31 lastbiler kører alt materialet til Zürich. Opsætningen tager i øvrigt 12 timer – til forskel: Afmonteringen tager kun seks timer. På trods af de tekniske udfordringer og den enorme logistiske indsats bestræber teamet sig på at give fansene en uforlignelig oplevelse. Helene Fischer er kendt for sine imponerende sceneshows, hvor hun sætter nye standarder igen og igen. Det er ingen hemmelighed, at hun investerer meget tid og mange kræfter i at planlægge og gennemføre sine koncerter for at overgå sine fans’ forventninger. Og det gør hun!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse