Helene Fischer råbte: Bare ikke schlager!

Hvis Helene Fischer for lidt over 15 år siden var blevet fortalt, at hun en dag skulle blive Tysklands største stjerne, ville hun have troet, det var en meget dårlig vittighed.

Hendes lidenskab har altid været musik. Efter at hun kom til Wöllstein (Rheinland-Pfalz) med sine forældre og hendes ældre søster fra Krasnoyarsk i Sibirien, deltog hun i teater og musikalske grupper i skolen.

Hun slap aldrig af sin kærlighed til musik: Så hun uddannede sig som musikalsk skuespillerinde på Stage & Musical School Frankfurt og var allerede under sin træning i musicals som “Rocky Horror Picture Show”, “Anatevka” (sammen med Tony Marshall) og schlager revyen “Fifty-Fifty”.

Hun skylder især sin mor Maria sin karriere som schlager sangerinde: I 2004 sendte hun sin datters demo-CD til Uwe Kanthak. Han var især begejstret for Helens stemme, især sangen “The power of love”, og blev hendes manager.

Han etablerede kontakt med hendes fremtidige producent Jean Frankfurter. Som Helene åbent fortæller i interviews, krævede det en masse tårer og kræfter at blive involveret i schlageren. Engelsk popmusik og musicals var faktisk hendes lidenskab.

Et år senere havde hun sin første store tv-optræden i Florian Silbereisens “Hochzeitsfest der Volksmusik”. Sammen sang de “Komm mit nach Varasdin” fra operetten “Grevinde Mariza”.

I 2006 blev Helens første album “Von hier bis unendlich” udgivet. Selv da skrev Kristina Bach. Men der var stadig en lang vej at gå indtil “Atemlos” (også skrevet af Kristina Bach) og stadionture: Først tjente Helene sit publikum foran et par hundrede tilskuere ved byfester og lignende begivenheder.

Eftertiden en hård, men en vigtig skole for den håbefulde kunstner. Men hun modtog allerede en guldplade for sit første album – og mange flere skulle følge. Foruden manager Uwe Kanthak og producent Jean Frankfurter, er dette bestemt takket være MDR, som gentagne gange inviterede dem til forskellige shows, som de troede på.

I dag er Helene Fischer uden tvivl den største tyske stjerne. Måske netop fordi Helene oprindeligt havde lidt at gøre med schlageren, har hendes sange og koncerter ændret sig fuldstændigt i de sidste 14 år:

Helene har revolutioneret den tyske schlager med pop beats, hendes sexede outfits og hendes færdigheder som danser, akrobat og entertainer. Og det er præcis, hvad der gør hende til en kæmpe succes.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse