Helene Fischer fortryllede Bad Hofgastein

Første koncert i Østrig efter hendes pause begyndte med sangene “Genau dieses Gefühl” og “Jetzt oder nie” fra albummet “Rausch”, der udkom i 2021, og som således blev hørt live i Østrig for første gang. “Hver gang jeg kører over grænsen, tænker jeg på østrigerne, jeg kan så godt lide jer“, sagde Helene Fischer i begyndelsen af koncerten.

I løbet af showet, der varede mere end to timer, fremførte hun flere medleys og nogle remixes såsom “Everybody dance now” foruden hendes største hits. Som nybagt mor gav Helene Fischer alle mødre den respekt, de fortjente. Til fansene tog hun nogle selfies med deres mobiltelefoner.

Foto: Fotoatelier Wolkersdorfer

Koncerten sluttede med ekstranummerne “Luftballon”, “Null auf 100” og “Atemlos durch die Nacht” og et gyldent fyrværkeri over Bad Hofgastein. Som support optrådte den Kärntenske sangerinde Melissa Naschenweng med sin steiriske harmonika og præsenterede fansene for bl.a. sange fra sit nyligt udgivne album “Glück”. Inden da optrådte Daniel Düsenflitz, Gasteiner og Franky Leitner også.

Den store Schlagerfest i Gastein startede faktisk allerede dagen før (30.9.). Utallige fans fejrede det ved opvarmningsfester og sideløbende arrangementer i Bad Hofgastein og Bad Gastein. Og også lørdag var der after-show-fester til langt ud på natten.

Koncerten blev arrangeret i et samarbejde mellem Kur- und Tourismusverband Bad Hofgastein, Gasteiner Bergbahnen og Leutgeb Entertainment Group.

“Koncerten levede op til alles forventninger. 25.000 koncertgæster, og 70 % af dem overnattede i dalen. Mange af dem blev her i flere dage. Merværdien for dalen er enorm, både med hensyn til virksomhedernes omsætning og med hensyn til medieværdi for hele Gastein-regionen”, siger Eva Irnberger, direktør for Bad Hofgastein Kur- og Turistforening.

Foto: Fotoatelier Wolkersdorfer

Schlager dronning Helene Fischer

“Rausch”, det guld- og platinbelønnede 8. studiealbum, nåede toppen af albumlisterne i Tyskland samt i Østrig og Schweiz med hitsinglerne “Vamos a marte”, “Volle Kraft voraus” og “Null auf 100”. Med over 15 millioner solgte plader er Helene Fischer en af Tysklands mest kommercielt succesfulde sangerinder.

Foto: Leutgeb Entertainment Group, Daniel Scharinger

Det skal du læse