Helene Fischer efter udtalelse mod højreekstremisme, vækker yldestkoncert nu opsigt

Helene Fischer, som ellers ikke udtaler sig politisk, har for nylig sammen med mange andre tyske kunstnere positioneret sig mod højreekstremismen. Men samtidig med al rosen fik hun også en masse kritik. “Det er utroligt, at du holder med en regering”, blev hun beskyldt for og kaldt en “systemdukke“. Nu er en Helene-hyldestkoncert også blevet et politisk emne…

Egentlig skulle den 15. marts handle om musik og i særdeleshed om Helene Fischers musik. Victoria Kern, som nok er den mest kendte Helene Fischer-lookalike, ville begejstre fansene i “ratiopharm arena” i Neu-Ulm med sit show. Næsten 9.000 mennesker kan få plads i denne arena til koncerter. Men nu vækker denne koncert opsigt.

Som rapporteret af “Schwäbische Verlag”, var der en masse vrede efter Helene Fischers politiske udtalelse under Facebook-opslaget, der annoncerede hyldestkoncerten. Kommentarer som “Ingen vil gå til den rigtige Helenes koncert. Hun har ikke fået nogen venner med sine politiske meninger, undtagen måske vores inkompetente regering” eller endda “Det er bare de venstreorienterede fjolser indbyrdes”.

Diskrimination, racisme, had og vold forgifter vores samfund. Vi må forsvare vores værdier og vores demokrati nu og ikke overlade banen til antidemokraterne.
Helene Fischer i STERN

Helene Fischers udtalelse ser ud til at have skabt en del røre. Arena-chefen Richard King viser nu en klar fordel. Ifølge “Schwäbischer Verlag” ønsker han at sætte et eksempel og støtte folk i at lægge højreekstremismen bag sig. For hver billet, der købes til hyldestshowet den 15. marts, vil Ratiopharm Arena nu donere to euro til organisationen “Exit Deutschland”. På Facebook blev der også skrevet følgende under alle negative kommentarer: “Vi støtter Helene Fischers erklæring mod racisme og for mangfoldighed. Hvis der nu er nogle, der ikke ønsker at deltage i hyldestshowet den 15. marts på grund af dette, er vi glade for, at de bliver væk.” Så lad os vente og se, om Victorias planlagte Helene Fischer-hyldestshow bliver til noget…

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse