Hansi Hinterseer: “Intet kommer af sig selv”

Foto: MDR/BR/HR/ORF

I 25 år er Hansi Hinterseer blevet en integreret del af musikverden! Han har talt med schlager.de om hans nye album “Ich halt zu Dir” og han fortæller, hvorfor hans job og hans fans er vigtig.

Hansi, Du bliver i år 65! Det er utroligt at du ikke ser ud til at være blevet ældre, hvordan gør du det?

“Mit arbejde holder mig ung, jeg nyder det jeg laver. Og naturligvis hører sporten også til mit liv. Den har været en meget stor del af mit liv. Men jeg er ikke typen til fitnesscentre. Det er overhovedet ikke noget for mig. Jeg foretrækker vandreture i bjergene eller golf, om vinteren naturligvis skiløb. Alt hvad jeg laver udenfor, er sjovt for mig. At spille tennis og cykle ture hører også dertil.

Når jeg er på farten, har jeg det godt. Og min holdning er i dag, hvis det smager mig, så spiser jeg det. Jeg kan bare lide det. Jeg har ikke røget, drukket en masse vand, indimellem en øl eller et glas vin, det er helt klart. Kage, chokolade, en is kaffe, det siger jeg ikke nej til. Man bliver også med tiden roligere. Måske kommer det inde fra, med at forblive ung”.

Du er i 25. år af din scenekarriere. Har succes international – Hvad kan der komme nu? Har du endnu en drøm? Hvad vil du nu opnå?

“Jeg må sige, jeg er lykkelig og der er mange skønne øjeblikke i mit liv. Allerede min barndom i Alm, var fantastisk, når jeg sammenligner med mange børn i dag…. Jeg lærte at stå på ski dengang. Og hos bedsteforældre og tante havde jeg daglig omgang med dyr og naturen viser ting om livet. Hvor mange mennesker kommer for at holde ferie, det er der jeg er fra.

I betragtning af at, du får ingenting om du er født på bjerget eller i dalen. Man skal gøre noget for det. Og har man succes, så hedder det sig hurtigt, at man er en succes. Du er også nødt til at stå ved det faktum, at er du i god træning, kan du komme op i skisporten, fordi det er ikke givet for dig, at du køre ned og er i toppen. Når man synger, er det det samme. Du må stoppe og have held at, du får optrædener, har mulighed for at komme på tv. At gøre det du kan lide på scenen og give det, så fans siger: “Jeg havde det sjovt, derfor vil jeg gerne høre mere og se”.

Der er meget arbejde bag kulissen, men jeg nyder at gøre det. Da jeg ved min første optræden tænkte, hvor begejstret jeg var og hvordan publikum er gået med mig indtil i dag, alene det er en utrolig lykke og fylder mig med stolthed, at vi sammen har tilbragt 25 år. Nu er jeg i 26. år af min karriere og jeg føler så meget kærlighed og glæde i mit job.

Jeg vil med min musik, huske folk på hvad vi har oplevet med hinanden, det ønsker jeg mig. For mig er hver dag en gave. Alene, det at jeg kan gøre hvad jeg vil, er en drøm, og det takker jeg gud for hver dag. Med min karriere som pro skiløber, var jeg trods alle op og nedtur meget glad. Jeg har gennem sporten oplevet meget og fået erfaring, hvad der er blevet i mit liv”.

Dit nye album hedder “Ich halt zu Dir” og udkommer for første gang med dit nye pladeselskab Telamo. Hvorfor skiftede du?

“2019 fejre jeg min 25-årige scene jubilæum, ledsaget af mit nye studio album, der blev udgivet for et par dage siden på Telamo. Vi passer godt sammen. Jeg ser frem til et langsigtet samarbejde og de fremtidige projekter, som mit team, forstærket af Telamo vil gennemføre. På vores Release Event på Seidalm følte vi allerede, hvor harmonisk det er og hvordan vi alle trækker sammen”.

Har du en ynglings sang på albummet? hvilken og hvorfor?

“Romana, min kone, har igen skrevet to sange til mig: “Romy Hey” og sangen “Weil du so bist”, en skøn ballade. Producent Denise Rich, vi er venner med, har komponeret titlen. Hun har produceret sange til Celine Dion, Natalie Cole og Miley Cyrus, hun er virkelig verdenskendt. Denise bor i New York, har østrigske forfædre. En virkelig god kvinde, som desværre har oplevet en familietragedie. Hendes datter Gabrielle døde 27 år af leukæmi. Efter hendes død lavede Denise en fond og sammen med velgørensheds-begivenheder samlet ind til kræftforskning.

Specielt balladen “Weil du so bist” berøre mig meget, fordi den forbinder os med dem vi elsker – Også fordi min Romana har skrevet teksten. Hun har igen fundet skønne ord. Men hver eneste sang på albummet berører os på en eller anden måde. Der er flotte numre, man kan danse, der er romantiske titler, men også tankevækkende sange. Jeg er i den alder, hvor man ser tilbage på livet. Med mange gode minder og følelser og du har fået erfaring, som du videre giver musikalsk”.

Tager du på Tour med albummet?

“En stor Tour er ved at blive forberedt til efteråret 2020. Der er stadig meget at lave. Der er stadig nogle koncerter og Tv-udsendelser, eks. det store ZDF-show af Carmen Nebel d. 14 september hvor jeg syner en skøn ny sang, live fra Hannover”.

I år gik din berømte fan tur til Kroatien – ved du allerede, hvorhen det går i 2020?

“I 15 år har vi været afsted sammen. Over 300 fan rejse-gæster fra 12 nationer var med i maj, på et hotel, der var reserveret kun til os, ved middelhavskysten Zadar / Kroatien. Fredelige med hinanden, ikke mod hinanden – det er sådanne det skal være. At opleve dette ved koncerter og frem for alt på fan rejser igen og igen, når unge og gamle og de forskelligartede mennesker mødes gennem musikken, er for mig held.

Under overraskelsesrejsen udforskede vi ø-verden med og grinede meget under de sjove spil og kortrunden. På fan rejsen Open Air med Tyroler Echo var vi helt alene, så som overraskelse og en tak til mine fans sang jeg også seks af mine nuværende stadig ikke udgivne sange, der også er på det nye album. Vi har allerede udvist følere, men mere kan jeg ikke sige”.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse