Hansi Hinterseer: Ich halt zu dir

Foto: Telamo / (C) Chris Singer

“Unwiderstehlich” (uimodståelig) er navnet på den første single af Hansi Hinterseer fra albummet “Ich halt zu dir”, som spændt ventede i jubilæumsåret. Uimodståelig føler man sig tiltrukket af denne fjedrende følelse af øm entusiasme, som den rytmiske, ubekymret sang, og siden den første uge i maj med forventning om de nye sange.

Man skulle tro, at historierne, der fortælles i hans sange om kærlighed, bjergene i hans tyrolske hjemland og længsel, er fortalt tilstrækkeligt i de 25 år af hans eventyrkarriere – men det modsatte er tilfældet! Uanset om du er 7 eller 77 år – hans mangesidede cd “Ich halt zu dir” fejer gennem dale og over bjergene som en forfriskende sommerbrise: Hansi Hinterseer understreger venskabet, følelsen af frihed og rum med rørende tekster, kraftfulde ballader og livlige melodier.

Alle 14 titler fra den populære og tidligere ski-løber er i verdensklasse, og er en fantastisk følelsesladet biograf og får dig til at sidde op og lytte efter! Er det virkelig 25 år siden Hansi første gang optrådte som sanger i showet i februar 1994 med “Du hast mich heut noch nicht geküss”? Det var i Musikantenstadl i Schladming. På rekordtid, natten over, skød Kitzbüheler til toppen af hitparaderne.

Siden da har “Radl” vendt sig enormt – Hansi ville kun have en single, ligesom hans venner Toni Sailer, Franz Beckenbauer og Christian Neureuther allerede havde optaget. Men de lod ham ikke gå, den syngende tyroler. Siden da er han blevet en af de største stjerner i branchen, hans sange inspirerer grænseløst.

Så længe der er musik, er vi også fascineret af historierne bag sangene, har billeder i vores sind og kunne lytte med i timevis. Efter at den daværende 40-årige med charme og fejende melodier fra pisterne, skiftede til gulvet i de store showstadions og dermed var Østrig, Tyskland og Schweiz taget med storm, det gik snart videre til Frankrig, Belgien og Holland.

Hansi Hinterseer som musikalsk ambassadør for Tyrol. Guld- og platinpriser, ECHO, pynt til sit hjemland. I 2010 hitlisteplacering nr 1 i Danmark! Han er kendt og værdsat selv i Japan, Australien, Texas, Namibia, Canada, Californien, Dubai og Bahamas. Som atlet, som ven og som sanger.

Hvis man sætter små nåle på et verdenskort til alle de steder, hvor han har været, ville det være et imponerende netværk. Lære landet og dets folk at kende, besøge venner, rejse verden rundt – alt dette nydes af den hjemlige familiemand, så længe Hansi har sin kone Romana og deres to døtre ved hans side og indtil bjergene kalder ham. For der hjemme føles det for den naturelskende “Bergbauernbua” stadig mest behageligt.

Bemærkelsesværdig også i de varierede orkestrerede arrangementer i det nye album “Ich halt zu dir” er kraften i melodi og tekst. Modstand og mod til eventyr, et strejf af det eksotiske, værdsættelsen af skikke og traditioner, det flydende øjeblik og de evige bjerge – Alle disse tilsyneladende modsigelser forenes af denne mand.

Stædighed siger man undertiden om ham, men også beslutsomhed og disciplin. I den tidlige barndom på hans bedsteforældres bjerggård og den til tider hårde skiløbstrænng, er betinget af samhørighed og pålidelighed, altid på en ansvarlig måde og med respekt for naturen og dyrene. Dem der har vundet ham som en ven, kan læne sig trygt tilbage.

Foto: Telamo / (C) Chris Singer

Siden sin barndom har han været tæt forbundet med musik. Fra den traditionelle folkemusik til hits fra Wurlitzer musikbokse fra 70’erne og 80’erne, til Atlantis med Inga Rumpf og amerikansk country-stil fra hans ven John Denver – også med Glam Rock-hits fra T. Rex eller diskolyden fra 80’erne og 90’erne kombinerer hans dyrebare minder, der fremkaldes med disse sange.

Og fordi han kan lide at gennemgå livet med åbne øjne og ører, er Hansis nuværende hitlister også i radioen, når han rejser i bil – så længe musikken svinger positivt, kommer den i benene og kommer under din hud. Ligesom det aktuelle sangvalg, han foretog til sit jubilæumsalbum “Ich halt zu dir”.

Tidløse, populære lyde, ballader med mere støjsvage lyde og stille øjeblikke går hånd i hånd med varme, latinamerikanske rytmer, der får os til at danse:

Albummet udgives i morgen d. 23. aug. 2019 – Du kan bestille Albummet eller Fanboksen ved at bruge et linksene under billederne herunder.

Bestil albummet allerede nu: Hansi Hinterseer – Ich Halt Zu Dir

Bestil fanboksen allerede i dag: Hansi Hinterseer – Ich Halt Zu Dir FANBOKS

Det skal du læse