Hallo deutschland hautnah

Constanze Polaschek. Kilde: ZDF.de

Bulgarien er populær for tyske turister som et rejsemål, som aldrig før. Landet scorer med rimelige priser, fine sandstrande, uberørt natur og den pulserende hovedstad Sofia. På fredag den 13. juli 2018 kl. 17.10 på ZDF rapporterede “hallo deutschland hautnah” på “Ballermann am Schwarzen Meer – Urlaub in Bulgarien (Ballermann på Sortehavet – ferie i Bulgarien)”.

Hvis man kan lide vilde fester, så den bulgarske Guld strand er i øjeblikket fuldstændig det rette sted at være. Naturelskere værdsætter imidlertid vandreområderne i det indre og emigranter de lave leveomkostninger. Rejsebeskrivelsen “hallo deutschland hautnah” besøger, blandt andet Nico Jahn, der flyttede for 13 år siden fra Berlin til Sofia, lavede en karriere der og kan ikke forestille sig en tilbagevenden til Tyskland.

Født i Bulgarien Ludmila Diakovska er i øjeblikket også i Sofia. Som sangerinde var Lucy vellykket med pigebandet No Angels. Og selvom hun ikke helt har vendt ryggen til musikken i Tyskland, rangerer sangerinden i dag gennem sit hjemland og optræder i de største klubber ved Sortehavet og deltager i statsoperaen i den bulgarske hovedstad. Lucy kan lide at vise sine tyske venner, hvad der udgør Sofias charme mellem præfabrikerede bygninger, ortodokse bygninger og moderne gadekunst.

Mens der ved Ballermann på Mallorca stadig hersker strengere regler, kan man feste højt på Bulgariens “Golden Sands”. Dette tiltrækker især unge turister. Kilde: ZDF.de

Matthias Distel er ny i Bulgarien – mange feriegæster i Mallorca kender Hesse som Ikke Hüftgold, schlagerstjernen fra Schinkenstraße. Da Mallorca’s regering forbød det berygtede bingo-druk på Ballermann og gav “Ikke” et forbud mod at optræde, flyttede musikproducenten og sangerinden sin festvirksomhed uden videre til den bulgarske guldstrand.

Siden 2013 har nyheds- og tabloidbladet “Hellodeutschland” med “hallo deutschland hautnah” og “Hello Germany Mondän” tilbudt rejserapporter og dokumentarfilm om drømmedestinationer, daglige eventyr og andre emner.

Bulgariens såkaldte “gyldne strand” bliver stadig mere populær, især blandt unge rejsende. Kilde: ZDF.de

Kilde: ZDF.de

Det skal du læse