Giovanni Zarella, Beatrice Egli & Co. som moderatorer – kan det lykkes?

Foto: SWR/Kimmig Entertainment/Manfred H. Vogel

Bladrer man tysk tv igennem, vil den erfarne seer med sikkerhed bemærke, at der har sneget sig flere og flere schlagerstjerner ind i programmerne. Giovanni Zarrella modererer sit eget show på ZDF, Beatrice Egli hendes af samme navn på SWR. Bare to af talrige eksempler, der rejser spørgsmålet om, hvorfor sangere for nylig er blevet moderatorer. Schlager.de talte med talkshow-ikonet Hans Meiser om den meget mærkelige udvikling – som han personligt slet ikke kan forstå!

At være moderator lyder måske nemt – men enhver, der har beskæftiget sig med emnet, ved, at det er det ikke! Det er ikke for ingenting, at du kan tage en ordentlig uddannelse som moderator på diverse privatskoler. Så bare at være vært for et show på lørdag aften er ikke så let. Det burde man i hvert fald mene.

Ikke desto mindre bliver de ansvarlige for offentlige tv-selskaber ved med at komme med personlighedsshows med kendte hits. Udover Helene Fischer er Giovanni Zarrella, Beatrice Egli og Andy Borg naturligvis værd at nævne. Og selvom Florian Silbereisen ikke i sig selv har sit eget show, men “kun” er ansigt og fast moderator på Feste-showene, er han heller ikke uddannet moderator. For tv- og talkshowlegenden Hans Meiser, er det en skændsel uden sidestykke!

“Jeg lærte engang kun at gøre det, jeg havde lært. Omvendt: Jeg ville aldrig forsøge at hævde mig selv som schlagersanger!” Han finder det i orden, at sangere siger et par varme ord til publikum på scenen eller foran kameraet. Men: “Dette er ikke Moderation! Og det er præcis, hvad meget få kan: Moderere, tale forbindende ord, inddrage andre i samtalen, frembringe følelser uden blot at stille 0815-spørgsmål,” forklarer han i et interview med Schlager.de.

Hans Meiser: “Teleprompteren er døden for fri moderation” – Hans Meiser ved, hvad han taler om. Han begyndte selv sin karriere i SWF’s “Pop Shop” og var senere vært for 1700 talkshows – uden en teleprompter!

Derfor står det også klart for ham: “De bedste moderatorer er dem, der har lært deres job i radioen, bestemt støttet af træning og lignende. At moderere er som at spise med kniv og gaffel, det var i hvert fald det, jeg skulle lære. Faktisk så kommer moderation fra moderatorens hjerte. Teleprompteren kan være en support med nødvendige detaljer: Alder, uddannelse, rigtige navn og lignende. Men han må aldrig specificere hele teksten! Så lyder det, som det næsten altid lyder i dag: Dårligt læst og dårligt fortalt. Derudover tillader teleprompteren ikke nødvendige mellemspørgsmål. Teleprompteren er døden for fri moderation.” DET ser Beatrice Eglis manager åbenbart på nøjagtig samme måde!

Foto: ZDF/Sascha Baumann

Lærte Beatrice Egli og Giovanni Zarella at moderere?

På spørgsmål fra Schlager.de afslørede Egli-manager Martin Hobler, at Beatrice Egli, der har optrådt som moderator flere gange, ikke havde modtaget moderationstræning på forhånd. Hun er et slags naturtalent. Derudover ønsker han ikke at træning skal tage den naturlighed fra hende, hvormed hun altid bringer sine oplæg til scenen.

På spørgsmålet meddelte SWR, at ingen telepromptere ville blive brugt i “Beatrice Egli Show”: “En teleprompter eller endda flere telepromptere blev ikke brugt. Beatrice Egli modererede frit. Vores moderatorer er altid fokuserede og samvittighedsfulde i at forberede deres programmer og deres gæster. Dette var og er også tilfældet med ‘Beatrice Egli Show’.”

Forespørgslen om, hvorvidt Giovanni Zarrella modtog træning og brugte en teleprompter før starten af ​​hans “Giovanni Zarrella Show” på ZDF er desværre forblevet ubesvaret af ZDF indtil videre. Fuldstændig irrelevant for Hans Meiser, for for ham er der kun én stjerne, der har mestret moderation perfekt: ”Peter Alexander. Men de unge ‘stjerner’ kender ham ikke engang længere!”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse