Eurovision Song Contest: Disse Schlagerstjerner har været med

Melodi Grand Prix fandt sted i Rotterdam i lørdags. Det var den 65. udgave i historien i denne konkurrence, som også har været attraktiv for mange schlager hits. Vi ser derfor tilbage på de vigtigste schlager øjeblikke i Melodi Grand Prix.

Freddy Quinn var en af ​​de største schlagerstjerner i 50’erne. I 1956 deltog han i det første ESC i Hamborg . I Lugano, Schweiz, sang Freddy Quinn sangen “So geht das jede Nacht”. Underligt: Konkurrencen blev lukket for offentligheden. Den schweiziske Lys Assia vandt premieren. Freddy Quinn landede på 2 pladsen.

Conny Froboess: kultstjerne fra 60’erne. Hun var barnestjerne i den unge BRD: Conny Froboess. I 1951 lavede hun et stort hit med “Pack die Badehose ein”. Det næste højdepunkt fulgte elleve år senere. Ved ESC i Luxembourg sang hun sin sang “Zwei kleine Italiener” og nåede sjettepladsen.

I 1966 fandt ESC igen sted i Luxembourg. Østrig sendte en meget speciel kunstner ind i løbet: Udo Jürgens. Den senere schlagerlegende vandt denne konkurrence med “Merci Chérie”. Det var den første østrigske sejr ved ESC. Forresten: Conchita Wursts succes i 2014 var den anden sejr for den alpine republik. De måtte vente på endnu en succes der i næsten 50 år.

I 1968 blev ESC udsendt i farve for første gang. På det tidspunkt konkurrerede den norske Wencke Myhre for Tyskland med “Ein Hoch der Liebe”. Din gule kjole glemmes ikke. Myhre nåede 6. pladsen.

En af de mest succesrige kandidater i den tyske ESC-historie var Katja Ebstein. I 1970 opnåede hun tredjepladsen med ”Wunder gibt es immer wieder”. I 1971 konkurrerede hun igen for Tyskland (“Diese Welt”) og kom tilbage på podiet. I 1980 Ebstein vendte hun tilbage til ESC. I Haag opnåede hun andenpladsen med “Theatre”.

Mary Roos & Vicky Leandros optrådte ved ESC i Edinburgh i 1972. For Tyskland startede Mary Roos med “Nur die Liebe lässt uns leben” og gjorde det til en god tredjeplads. For Vicky Leandros gik det bedre: Med “Apres toi” vandt hun konkurrencen i Luxembourg. I øvrigt var det ikke hendes første Grand Prix-optræden. I 1965, i en alder af 13, sluttede hun som nr 4. Mary Roos blev også med i 1984. Med “Mit „Aufrecht geh’n” nåede hun 13. pladsen.

Ireen Sheer: Alle gode gange tre, hun deltog i ESC tre gange: 1974 for Luxembourg i Brighton, 1978 for Tyskland i Paris og 1985 igen for Luxembourg i Göteborg. Hendes mest succesrige resultat var dog hendes ESC-debut i 1974. Hun sluttede på en fjerdeplads med “Bye Bye, I Love You”.

Lena Valaitis: Næsten den første sejr for Tyskland og havde næsten følelsen i lommen. I 1981 opnåede hun en sensationel andenplads med Ralph Siegel’s sang “Johnny Blue”. Det var et af de mest succesrige resultater i tysk ESC-historie. Bucks Fizz for Storbritannien vandt showet til sidst.

Nicole: Endelig! 1982 er et historisk år. Nicole vandt ESC i Harrogate, UK, med sejers sangen “Ein bisschen Frieden”. Det var den allerførste succes for Tyskland. Den dengang 17-årige, der var den eneste tyske vinder indtil 2010, samlede 161 point.

Michelle: Startposition 1, position 8 I 2001 fandt ESC sted i København, Danmark. Stadionatmosfære og endnu en gang en vinder, som ingen havde på regningen: Med Tanel Padar, Dave Benton & 2XL fra Estland vandt en post fra Østeuropa for første gang. Aftenen blev åbnet af schlagerstjernen Michelle. Hun landede med “Wer Liebe lebt” på en respektabel ottende plads.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse