Eksklusiv: Beatrice Egli som kærlighedsambassadør på tur

I 5 år har Beatrice Egli lidenskabeligt og muntert stået på scenen, og er altid god for en overraskelse. Schlager.de afslørede i et detaljeret interview, hemmelighederne bag hendes nye tour gennem 24 byer, og hendes engagement som kærlighedsambassadør for “Schlager sucht Liebe”.

Læs det store interview herunder!

Schlager.de: Godmorgen Beatrice, du har allerede haft 4 tours i løbet af de sidste par år, og med stor succes, og starter nu den 28. oktober på din Wohlfühlgarantie tour, som allerede er ventet af fansene. Kan du fortælle os, hvad du og dit team har forberedt til fansene?

Beatrice Egli: Det vil være en speciel tur, der aldrig har været sådan før. Jeg tager fire meget tætte kolleger med mig, som jeg vil introducere gradvist i de sociale medier. Det er sjovt at være på turné med mange mennesker. Der er fire specielle mennesker, der kender mig meget godt, og dem vil fansene lære at kende. Det bliver en meget humoristisk tur denne gang.

Schlager.de: Hvad ser du frem til?

Beatrice Egli: Jeg glæder mig især til publikum. Det er altid fantastisk at være med i shows og ved festivaler, men en tour er bare mere personlig, så du har mere tid til at lære hinanden at kende. Produktionen er vokset fra A-Z med mig. Vi skrev et nyt koncept sammen, og var meget kreative og sjove. Jeg er meget nysgerrig, hvordan publikum og pressen vil reagere, fordi der ikke har været sådan noget før.

Schlager.de: Under hvilke forhold vælger du sangene, som du præsenterer på scenen?

Beatrice Egli: Det vil være en god blanding af alle albums, selvfølgelig meget fra det nye album “Wohlfühlgarantie”. Nogle sange bliver fuldstændigt genfortolket og indpakket i en ny musikalsk lyd, og er mere livlig med et live band. Vi er ved at prøve det ud. Visse ting afvises også. Kun de, der er modige, kan smide dem væk. På en tour er der et meget anderledes humør og atmosfære.

Schlager.de: Er bandet det samme som på den sidste tour?

Beatrice Egli: Ja, jeg tror på succes gennem konsistens. Ved at dele erfaringer, kan du vokse og bygge videre på det, du har opnået.

Schlager.de: Hvad føler du, når du går ind på scenen foran så mange fans?

Beatrice Egli: Det er forskelligt. Spændingen er undertiden så høj, at jeg undrer mig over, hvorfor gør jeg det, og nogle gange finder jeg det mere roligt. Jeg er altid lidt nervøs, men nogle gange så nervøs, at jeg næsten ikke kan, men så også afslappet, godt indstillet med en lille prikkende fornemmelse, men kun positivt. Tour start er sandsynligvis uudholdelig med spændingen. Dagen før sover jeg ikke så godt, fordi jeg er så nysgerrig, hvordan alt kommer til at gå. Månederne til turen tænker jeg over det hver dag, og mange ting løber rundt i mit hovede. Alle er euforiske og har gode ideer, som forhåbentlig også ses af publikum.

Schlager.de: Hvad lægger du særlig vægt på ved dine outfits, som du har på, på scenen?

Beatrice Egli: Jeg er midt i udvælgelsen. Det vil selvfølgelig være musikalsk tilpasset og meget anderledes. Touren vil være meget tæt og intim. Det vil blive afspejlet i tøjet.

Schlager.de: Når du kommer til hotelværelset efter en koncert, hvad tænker du, og hvordan kobler du fra?

Beatrice Egli: Hvis showet er gået godt, er jeg glad, lettet og glad. Når der er fejl, undrer jeg mig over, hvorfor det skete, og hvad man kan ændre. Der er aftener, hvor jeg er meget udmattet, men også aftener, hvor jeg ikke kan falde i søvn, fordi jeg stadig er så bevæget af det. Nogle gange sidder vi sammen med bandet og taler om de forskellige perspektiver af, hvordan alle har oplevet showet. Der er trods alt situationer bag scenen, som ingen kender foran. Udvekslingen er altid vigtig for mig. Dels har vi vores eget sprog, som en, der kommer udefra, ikke forstår. Det er bare den tour, jeg elsker alt. Jeg håber, at jeg vil se mange mennesker på touren.

Schlager.de: Nærheden til dine fans er meget vigtig for dig, vil der være tid til autografer, og selfies under touren?

Beatrice Egli: Så længe jeg er sund, vil der altid være tid til det. Det afhænger selvfølgelig af, hvor frisk jeg er. Selvfølgelig, hvis man optræder i 5 dage, skal man tage ansvaret for publikum igen den næste dag. Mit mål er at gøre det, altid i aspektet af at være frisk og spille alle shows. Det er en komplet tour kalender, og alle skal opleve min fulde energi.

Schlager.de: Hvad synes du mest om at bruge din gage på?

Beatrice Egli: Jeg kan godt lide at investere i showet, i scene tøj, i teknologi, i god lyd. Jeg kan lide at bruge pengene, hvor jeg tjente dem.

Schlager.de: Lad os tale om dit nyeste projekt: Den nye dokumentar på RTL der hedder “Schlager sucht Liebe”. Det er singler fra schlagerindustrien, der søger deres store kærlighed, og du er vært for dette program. Hvordan opstod dette samarbejde?

Beatrice Egli: Sidste gang jeg var på RTL, vandt jeg et casting show. Efter 5 år, at komme tilbage, og tage den nye opgave op, er jeg meget glad for. At være en kærlighedsambassadør, og forhåbentlig at få masser af par sammen, er et vidunderligt arbejde for mig, og jeg nyder det virkelig. Det er et format med en masse nærhed og mange forskellige tegn. Det sociale billede er som i det virkelige liv: hver generation søger kærlighed. Fra 20 til 60 år forelægges forhåbentlig med forskellige schlagersangere og schlagersangerinder. Uanset om det virker, må jeg ikke forråde, men kan sige, at sommerfuglene flyver.

Schlager.de: Er du involveret i udvælgelsen af kandidater?

Beatrice Egli: Sangerne foretager udvælgelsen, men jeg sætter spørgsmålstegn til hvorfor, hvordan, og hvad de gør. To kandidater er valgt til at lære hinanden at kende, og jeg er med for at fortælle, hvordan de fandt sammen, eller hvor nervøse kandidaterne er. De er så forskellige og søde på hver deres egen måde. Jeg synes, at det er dejligt, at så mange facetter af kærlighed der er vist igen, f.eks. hvordan de har klaret sig, og er klar til at gå i gang med eventyret kærlighed.

Schlager.de: Naturligvis på grund af programmet, bliver du altid spurgt om dit eget kærlighedsliv. Har du allerede samlet nok indsigt i, hvordan din drømmeprins skulle se ud?

Beatrice Egli: Udseende er ligegyldigt, vigtigt er humoren, et stort hjerte, spontan, kreativ – i form af at være i livet – lidenskab, for da kan han forstå, hvorfor jeg har så meget passion for mit job. Tillid, ærlighed og en mængde af eventyr, fordi jeg tror, at kærlighed skal være et eventyr.

Schlager.de: Din nye single “Was geht ab” vil blive udgivet den 10.8.2018 og fortæller om en mulig kærlighedsoplevelse. “Hopfüber rein ins Leben” siges der. Er det et passende motto til dig?

Beatrice Egli: Absolut, det gør jeg altid. Bare nyde øjeblikket, og gøre ting, som du synes er lidt for meget. Jeg er en, som ikke altid tænker omhyggeligt, men går ud, fester og tænker ikke på, hvad i morgen bringer.

Schlager.de: Sangen er en rigtig Partycrasher, som skaber en smule Mallorca stemning.

Beatrice Egli: Den passer godt til denne sommer.

Schlager.de: Kan du forestille dig at optræde på Ballermann?

Beatrice Egli: Dette er helt nyt. For første gang vil jeg synge ved Ballermann til 30-års jubilæet. Jeg blev spurgt, og sagde jeg bliver 30, de bliver 30, og min musik har gået op og ned der i 5 år. Så for første gang nogensinde vil jeg optræde og feste der, og spille min musik hver dag. Mit publikum fester der, og jeg besøger dem nu. Jeg har aldrig været der før og tænker: ‘Det er på tide ved 30.

Schlager.de: For nylig har du fejret din 30 års fødselsdag. De sidste 5 år på en bølge af succes. Undrer du nogle gange, hvor længe dit “held” vil vare? Eller er du ikke bekymret for fremtiden?

Beatrice Egli: Jeg lever i nuet og nyder det øjeblik, hvad i morgen eller om et år byder, ved jeg ikke. Derfor er jeg så glad for mit helbred, min livskvalitet og min kærlighed til livet, at jeg nyder at gøre alt. Jeg lader det komme til mig, og jeg er taknemmelig for hvad jeg har gjort og oplevet, taknemmelig for et stort publikum, og jeg håber, at troskabet forbliver her med hinanden.

Schlager.de: Har dit forhold til dine forældre og brødre ændret sig, som følge af det ofte meget lange fravær?

Beatrice Egli: Overhovedet ikke. Jeg er altid i kontakt med familien, om jeg er væk et stykke tid eller ej. Det er så rart at komme hjem, som om du aldrig har været væk. Jeg sætter pris på det og den lethed, de giver mig. Det føles som om ingenting er ændret, og jeg ikke var en offentlig person. Jeg nyder at være en datter eller søster, barnebarn og selvfølgelig tante for nylig. At være tante er en af mine yndlingsopgaver, når jeg kommer hjem. Mine to drenge som jeg elsker, har altid ventet og har gode spørgsmål til det. “Tante Beatrice, hvorfor var du på tv og ikke med mig?” Raphael sagde for nylig til sin mor: “Tante Beatrice savner mig”. Det er øjeblikke, når du indser, hvor rart det er at være en tante.

Schlager.de: Og hvad med dine drømme i det musikalsk felt?

Beatrice Egli: Min drøm er altid at kunne gøre, hvad jeg elsker. Jeg håber, at publikum deltager i ændringerne, og jeg kan give fansene en masse energi og glæde med min musik, og tage dem væk fra hverdagen for et stykke tid.

Schlager.de: Er der flere nye projekter, som du kan fortælle fansene? Måske et anden Schlager cruise?

Beatrice Egli: Ja, næste år er jeg tilbage på et krydstogt, men fokus er på touren lige nu, og efter det glæder jeg mig til jul.

Schlager.de: De sociale medier spiller en stor rolle i dag. Hvilken indflydelse har det på dit daglige liv?

Beatrice Egli: Det har ændret sig meget. Jeg finder det positivt, at jeg som kunstner kan vise mit publikum meget mere om min hverdag gennem historier eller billeder, som derefter kommenteres. Hvad er irriterende er, at mange mennesker bare er optaget af at tage billeder for at vise, hvor de er, og dermed mangler samlet kontakt. Det er derfor, jeg kan godt lide at lægge min mobiltelefon til side og nyde direkte kontakt med publikum.

Schlager.de: Mange kunstnere er involveret i sociale projekter. Er du involveret i en god sag?

Beatrice Egli: Ja, jeg støtter “Insieme”, hvor handicappede børn og deres forældre er hjulpet. Mange besøger mig på koncerter, så jeg har kontakt med dem. I fem år er alt udbytte fra konkurrencer og auktioner gået til “Insieme”.

Kære Beatrice, tak for den hyggelige samtale. Vi ønsker dig held og lykke til touren og det nye tv-format og fortsætter med at have god tider.

Kilde: Schlager.de