“Eins der Besten” – en diskussion om Awards

Florian Silbereisen er garant for Schlager-underholdning. Med “Schlager Champions 2018” har han igen bevist, at han kan tilbyde underholdning fra det 21. århundrede. Scenen, præsentationens art, pyroteknikken og dels også de dansende elementer – det er kun muligt med Silbereisen. Det har absolut international format og fortjener den højeste ros. Og der er Awards.

Semino Rossi – Årets Sanger?

Imidlertid måtte de, der forventede awards hos Schlager Champions 2018, “synke en ekstra gang”. Det var lidt underligt, da Maite Kelly (52 uger på hitlisterne sidste år) skulle overlevere Semino Rossis (nuværende 23 ugers på hitlisterne med sit nuværende album) “Eins der Besten”, som hun (endnu langt mere vellykket) ikke fik. Kort efter Semino, dukkede Roland Kaiser op, som blev dekoreret med Platinum til hans 2014 album “Seelenbahnen”. Semino fik på den anden side ikke engang guld, som han fik i 2012 – trods alt det, fik han “Eins der Besten”.
Ben Zucker blev hædret som Newcomer. Selvom hans album var mere succesfuldt end Seminos i Jahres-Charts, men det interesserede sandsynligvis ikke”GfK’s eksperterne”. Hvis du er i tvivl om begrundelsen for prisuddelingen, lad os fortælle dig det – det bliver nemlig endnu bedre. Kelly Family render med Awards, som faktisk tilhører KLUBBB3.

Kelly Family rydder prisen – mens Klubbb3 …

GfK bestemmer også “Top 20 Schlager Charts”, der offentliggøres hver uge på Schlager.de. Kelly-familien har aldrig været der (i hvert fald med deres nuværende album), fordi det er noget irsk folklore eller popmusik, i hvert fald ikke Schlager. KLUBBB3 var på den anden side endog nummer 1 på de internationale hitlister med et Schlager album. Det kan nok ikke forstås, at Kelly-familien er repræsenteret i næsten hvert Florian show. Hvorfor de får en Awars, som ikke er Schlager (!!) – Awarden for deres succes, der nu ikke tilhører Schlager-segmentet, forstår det hvem der kan. Prisen skulle klart have været KLUBBB3´s. Men – måske er det et tegn på beskedenhed, at Florian ikke ville belønne sig selv.

Den eneste der laver schlager: Maite Kelly

Forresten – hvis man ønsker at fremsætte et dybtgående argument om, at Schlager er et “koncept for succes”, ville prisen være tildelt Toten Hosen. Deres musik er ikke kun tysktalende – nej, deres album var også mere vellykket end Kellys. Forestil dig, at Helene Fischer ville få den ene live-krone som den mest succesfulde sanger (som hun utvivlsomt er) er – helt utænkelig, fordi Helenes musikformat af en eller anden grund ikke synes at passe WDR (det findes ikke i nogen af de fem WDR-radiostationer).

Omvendt er det uforståeligt, hvorfor man ærer Kelly Family i schlager-segmentet. Man er nødt til at forestille sig dette: Den ENESTE Kelly, som ikke fik nogen schlager-award, som samtidig også er den enest KELLY der laver Schlagermusik er Maite Kelly. Golden record for compilation “Schlager Champions 2017”?

Der er også forvirring ved en Golden Record Award. Ifølge BVMIs (Bundesverbandes der Musikindustrie) vedtægter: “Koblingsformater, der involverer mere end en kunstner og / eller kunstnergruppe, kvalificerer sig ikke til en guld- eller platinpris, hvis flertallet af tilknyttede titler tidligere er blevet offentliggjort”. “Interessant” er, at det utvivlsomt historisk succesrige koblingsformat “Schlager Champions 2017” fik en Golden Record Award på trods af denne regel.

Spektakulær optræden af Vanessa Mai

Men lad os komme tilbage til det helt underholdende og vellykkede show. Der var allerede nogle højdepunkter. Endnu engang viste Vanessa Mai sit utrolige talent som danser, som hun ikke behøver at skjule for internationale stjerner. Hvorfor hun havde en håndholdt mikrofon og en headset mikrofon med fuld playback – ved man ikke …

Og Roland Kaiser overbeviste sig endnu en gang

Hans suveræne præstation er altid en fornøjelse. Hvorfor i “Joana” på trods af “Zugabe” -tilråb kom der ingen ekstra, det var der ved “Warum hast Du nicht nein gesagt”, der kom to omkvæd ekstra – det også er gådefuldt, men det er nok næsten alle tilskuerne, og parterne ligeglade med. Også hyldesten til Daliah Lavi var meget flot – om det virkelig var planlagt at ære hendes livs arbejde i løbet af hendes livstid, er tvivlsomt.

Højdepunktet i showet: Igen, Helene Fischer

Den absolutte højdepunkt i showet var som så ofte Helene Fischer, hvis professionelle underholdning simpelthen er verdensklasse. Hendes show overbeviste igen – da hun viste at hun også kan optræde i vand, så sidste kritiker burde være overbevist. Det var underholdning af højeste kaliber, og man kan tage hatten af og være ekstremt taknemmelig for at have en stjerne som Helene Fischer, der repræsenterer schlagergenren mere end ærefuldt.

Hvorvidt udsendelsen er blevet en seertals succes som i de foregående år, er det endnu ikke kendt, fordi GfK-målere i øjeblikket har en defekt (dette var i går da Schlager.de skrev denne artikel). Hemmelighedskræmmeri om udsendelsesdatoen til den næste ShowMan er alle nysgerrige om, og hvorvidt det vil fortsætte med kun at bringe stamgæster til showet. Ikke en af de musikalske gæster var gæst hos Florian Silbereisen for første gang. Det er interessant, at selv denne gang omkring udsendelsesdatoen, var en hemmelighed – sidste år var der før sommerferien stadig en marts “Fest” “(herefter”Premierenfest “). Om dette vil være tilfældet igen i år, lod Florian stå åbent igen.

Under alle omstændigheder kan schlager fans allerede notere den 29. marts i deres dagbog – så vil ZDF udsende “Willkommen bei Carmen Nebel” …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse