Dorthe Kollo vender tilbage til Dansk Slager Parade 2020.

Foto: Dansk Slager Parade 2020

Det er ofte det første folk spørger om, når Dansk Slager Parade proklameres
– og selv om det er 22. år i rap, at paraden tager på tur rundt til 20 byer fordelt over hele landet, er det lykkedes for koncertarrangør Stig Ulrichsen at kunne præsentere to helt nye navne i slagerparade-sammenhæng. Begge er i sig selv eventyr – og den ene synger endda om det. Anders Tind – forsanger i gruppen ”Fenders” – fik i midt-firserne hele Danmark til at være ”Vild med eventyr”. Det har han været lige siden, og eventyret har nu bragt ham med på det team, der udgør Dansk Slager Parade 2020.

Musikkens veje er ofte uransagelige: Hvad har en polsk elitetrombonist at gøre på plakaten? Her er det så igen eventyrets magi – og det startede for Anna Noviks vedkomne, da hun som ganske ung var i København, hvor hun forelskede sig i Tivoligarden. Hun valgte trombonen som sin livsledsager – og udstyret med den og en god sangstemme har hun underholdt et utal af danske gæster på hotellerne i Stettin. Dette gav hende både indblik, forståelse og kærlighed til den danske populærmusik. Og det bliver et par super danske evergreens hun trakterer publikum med på turneen.
Det er ikke kun for Anders Tind, at 80enes grand prix scene blev det store gennembrud. Der var også her norske Lise Haavik fandt vej til danskernes hjerter. Hun mestrede flere gode grand prix hits, men det er ikke løgn, at ”Du er fuld af løgn” er hendes største.

Lise har gjort sig bemærket i mange musikalske sammenhænge, men det er pop og slagermusikken, der er hendes fundament og hendes rødder.
Dansk Slager Parade 2020’s konge og dronning kan også takke melodigrandprixet for deres gennembrud. Dario Campeotto blev verdensberømt i hele Danmark, da han i 1961 væltede Fredericia Teater ved at indtage en suveræn 1. plads med ”Angelique” – og hun sidder selvfølge også med til bords til koncerterne, sammen med andre af Darios store evergreen-følgesvende.

Havde det ikke været for grandprixet i Berlin i 1968, så havde vi aldrig oplevet Dorthe Kollos beretning om Peter fra Skanderborg, for så havde Thøger Olesen ikke haft ”Wärst du doch im Düsseldorf geblieben” som ”model” til ”Gid du var i Skanderborg” – og ”En sød student fra Holstebro” havde nok heller ikke set projektørlyset på de store scener i mere end et halvt århundrede.

Paradens musikalske bolværk er traditionen tro Klaus og Servants, der udover at bakke alle solisterne op også trakterer med nogle af deres egne hits.
Hele eventyret bindes sammen og præsenteres med glimt i øjet og højt slager humør af Karin Strand-Holm, som vi kender hende fra TV.

Her afholdes det:

18 januar – Jordrup Forsamlingshus – Borgergade 9, 6064 Jordrup – Billetsalg tlf. 51240888
19 januar – Hotel Arnbjerg – Arnbjergalle 2, 6800 Varde – KØB BILLET
25 januar – Thisted Musikteater – Asylgade 30, 7700 Thisted – KØB BILLET
26 januar – Skovby Forsamlingshus – Assensvej 17, 5400 Bogense – KØB BILLET
1 februar – Holstebro Musikteater – Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro – KØB BILLET
5 februar – Gørlev Hallen – Kalundborgvej 29, 4281 Gørlev – KØB BILLET
6 februar – Bangs Have – Bangshavevej 23, 4930 Maribo – KØB BILLET
8 februar – Ringsted Kongres Center – Nørretorv 55, 4100 Ringsted – KØB BILLET
9 februar – Portalen – Portalen 1, 2670 Greve – KØB BILLET
15 februar – Ans Idræts & Kultur Center – Ans Søpark 30, 8643 Ans By
16 februar – Ferritslev Fritidshus – Ørbækvej 916 A, 5863 Ferritslev Fyn – KØB BILLET
22 februar – Fiskerestaurant Pakhuset – Kulholmsvej 4, 8930 Randers NØ – KØB BILLET
23 februar – Tinghallen – Viborg – KØB BILLET
29 februar – Ringkøbing Skjern Kulturcenter – Ranunkelvej 1, 6900 Skjern – KØB BILLET
1 marts – Sønderborghus – Løngang 1, 6400 Sønderborg – KØB BILLET

Det skal du læse