Die “Goldene Henne” 2014

Die Golden Henneuddeles i år i Leipzig for at markere 25-årsdagen for Berlinmurens fald.  Hønen vejer 3,5 kilo, er 22 cm høj og er forgyldt bronze. Den er designet af Christian Bonnet fra Berlin. Og i år vil der ikke blot være kendte skuespillere og entertainere til stede ved ceremonien, men også schlagerstjerner og andre tysktalende sangere.

Stjerner som Roland Kaiser, Howard Carpendale, Peter Maffay og Berlin trio Elaiza, som netop har vundet det nationale Eurovision Song Contest, vil sørge for musikken denne aften.

Den 10. oktober kl. 20.15 vil det blive sendt live på to stationer, MDR og RBB. Die “Goldene Henne” er dedikeret til Helga “Henne” Hahnemann. Helga Hahnemann var entertainer, cabaretkunstner, skuespiller og en af de mest populære skikkelser i DDR. Prisen er opkaldt efter Helga og er blevet uddelet årligt, typisk i Berlin, siden 1995.

Kilde: ARD foto
Kilde: ARD foto

De nominerede 2014

Fra den 20. august kunne man stemme, hvem der bør få den “gyldne høne” i år. Afstemningen er nu slut, men man kan få resultatet først i tv-udsendelsen.

Højtprofilerede stjerner er blev nomineret, herunder Helene Fischer, Conchita Wurst og endda det tyske landshold. I kategorien Skuespiller er det Josefine Preuß, Elyas M’Barek, Nora Tschirner og Christian Ulmen, der er nomineret. I kategorien Musik er det Helene Fischer, Conchita Wurst, Udo Jürgens samt Andreas Gabalier, der er oppe mod hinanden. Som Vært er det Guido Maria Kretschmer, Barbara Schöneberger og Matthias Opdenhövel og Mehmet Scholl i starten. I kategorien sport er det blandt andet det tyske landshold og skiløbslegenden Maria Höfl Riesch.

Endnu er “Aufsteiger des Jahres” åben. I kategorien af musik er voXXclub med.

Se det på tv

Die „Goldene Henne“ bliver sendt den 10. oktober kl. 20:15 på MDR og RBB. Trofæet bliver overrakt live.

Kilde: Schlagerplanet.de

[box_info]

Sidste års vindere var:

Vindere 2013

Ærespris Politik: Matthias Platzeck
Ærespris Livsværk: Jaecki Schwarz und Wolfgang Winkler
Ærespris Rock/Pop: Silly
Ærespris Vengørenhed: Gernot Quaschny
Publikumspris Vært: Frank Elstner und Ranga Yogeshwar
Publikumspris Sport: Sabine Lisicki
Publikumspris Musik: Andrea Berg
Publikumspris Skuespil: Jan Josef Liefers
Publikumspris „Årets nye“: Linda Hesse

[/box_info]

Det skal du læse