Deutschmusik Song Contest 2018

Efter sommerferien går de tyske musikpriser ind i en ny runde. Ansøgningsfasen begynder i november i år og slutter i januar 2018. Derudover fejrer prisen for tysktalende musik et jubilæum, og ser tilbage på 7 begivenhedsrige år.

Den tyske musik sangkonkurrence (DMSC) – Musiker Award 2018 er i starthullerne. Nu er det kun et par uger indtil søgningen efter det næste store hit. Forberedelserne er i gang. Solo-kunstnere og bands kan ansøge om en online konkurrence for Musik-Contest pr. 15. november. Registreringssystemet løber gennem hjemmesiden www.deutschmusik-songcontest.de. Den kulturelle pris er rettet mod nationale og internationale musikere inden for tysksproget sang.

Musikprojekt på højeste niveau

Et jubilæum i musik: Organisationen fra Gladbeck tildelte prisen for første gang i 2010, og går stadig under navnet “Musikpreis Stimmschatz” – en pioner for dagens velkendte tyske musik sangkonkurrence. I lang tid har de etableret en solid position i musikbranchen, som ifølge medie beretninger betragtes som den vigtigste pris for tysktalende musik. I mellemtiden er musikere, der er blevet kendte gennem store tv-musik transmissioner, blandt deltagerne i konkurrencen.

Erfarne og kvalificerede musikere i DMSC juryen 2018

En ekspertjury, der består af kompetente eksperter fra hele musikbranchen, er ansvarlig for evalueringen af de indsendte musikstykker. Denne jury vil afgøre, hvilken 90 procent vil være i finalen. De øvrige 10 procent bestemmes af et online valg. Prisen består af kunstnere som Johnny Bach, Oliver Klösel og Jimmy Ellner samt andre repræsentanter fra scenen. De evaluerer sangene efter indhold og musikalske kriterier.

Bedste hit i år 2018

Musikprisen for tysksprogede sange, der blev lanceret i 2009, er designet til at belønne fremragende musikere for deres engagement. Prisen illustrerer anerkendelsen af det talent og engagement, der er nødvendigt for at skabe et hit.

Den mest eftertragtede pris for tysk musik uddeles i kategorier som„Bester Hit“, „Deutsch-Pop“, „Deutsch-Rock“, „Singer-Songwriter“, „Pop-Schlager“ eller „Schlager“. Ansøgningsfrist er 15. januar 2018.

Kilde: deutschmusik-songcontest

Det skal du læse