Det store hemmeligskræmmeri omkring Helene Fischer.

Referat af Weser Kurier (Marcel Auermann).
To koncerter i ÖVB Arena i Bremen 27 & 28 Januar 2018.

Helene her, Helene der. Hun synes at være allestedsnærværende. Kun få spørgsmål. Fem, seks – måske. Ikke mere. Michael Kucharski forbliver hård. “Helene Fischer giver ingen interviews”. Ganske kort efter showet to, tre spørgsmål bagved scenen. Presse manden maser på, “Der gives ikke nogen form for interview under den komplette Tour”. Alle bliver lige behandlet. Om man er i Frankfurt, Köln eller Stuttgart – alle der beder om en samtale med Sangeren/entertaineren får det samme knaldhårde NEJ at høre.

Kilde: Wolfram Kastl, dpa

Den der forsøger her i disse to dages gæstespil ved Tysklands Schlager Dronning i ÖVB Arena i Bremen, får her at vide hvad det vil sige at bide i granit. Ingen kommer i nærheden af den 33 årige Star. Heller ikke de andre 30 medvirkende i showet. Der var mange blandt de 18.000 fans, der havde en del spørgsmål besvaret: Hvor sover/overnatter Helene og hendes kunstnere i de to dage ? Meget hemmeligt. Overnatter Teamet måske i de 8 Nightlinere, som er med under hele Touren ? Sikkert meget praktisk, men der er ingen officiel udtalelse herom. Bliver kunstnerne i Bremen efter koncerten, eller kører de lige efter koncerten til et Hotel i området, eller måske tager de til Hamborg ? Kan være, hvem ved !

De venlige Damer og Herrer i Atlantic, Park Hotel, Steigenberger Swisshotel og Maritim i Bremen, bider sig selv i læben, og fortæller: “Selv hvis Fru Fischer havde indlogeret sig med hele hendes Team, måtte vi ikke sige noget”. Lyder det som et NEJ, eller ser det ud til med et lille smil på læben at det er et JA. Ingen skal forstyrre Helene Fischer, hendes musikere samt hendes 12 Dansere.

https://www.facebook.com/helenefischer.official/videos/1720407588026504/

På scenen er der en fantastisk koncentration under Tourneen siger Michael Kucharski. Selve pogrammet udsætter Helene for uderst kropslig belastning, da den nye produktion er opnået i et samarbejde med Cirque du Soleil. Helene hvirvler rundt i luften, flyver rundt i salen via wirer. Dertil har Helene brug for Kraft og kondition. Hver aften døjer hun med spændte skuldre, ryg og arme – som var der små muskelsprængninger. Hvad der foregår bagved Helenes dør, forbliver bagved døren. Det private er i reglen tabu. Hvad der smutter ud, bliver reguleret. Dermed at til sidst billedet passer.

Kilde: Wolfram Kastl, dpa

Et par facts kommer der dog fra Argenturet Semmel Concert. Helene Fischer, en kvinde med superlativer: 114 tons materiel hænger i form af Forlygter, piedestaler, stiger og bjælker ned fra halloftet. 33 lastbiler transporterer al teknik imellem Tour byerne. Scenen er 26 meter bred. Imellem de enkelte stationer tager opbygningen af denne kæmpemæssige scene, ca. 30 timer. Selvom der er 150 personer der rejser rundt med Touren, kommer der i hver by endnu 200 personer til, for at være med til op- og nedtagningen. Denne opbygning varer noget længere end andre Tyske Produktioner, derimod står alt også længere end normalt. Helene optræder som sagt generel en uge i hver af de større byer i Tyskland. Kun ganske få Tyske Musikere tror på, at de kan fylde ÖVB Arenaen i Bremen to dage i træk. 9000 tilskuer lørdag aften, og 9000 tilskuer Søndag aften. Rundt regnet har en Million mennesker set hendes show, når hendes 69 Halkoncerter er til ende i de 14 byer i Tyskland.

Tja, det er ikke for ingenting at Helene er den mest succesrige Tysksprogede kunstner.

Det skal du læse