Det er derfor, han ikke kan tie stille

Foto: Semmel.de /.
MumpiKuenster. / Monsterpics

Krigen i Ukraine sætter os alle i chok. Howard Carpendale er også forfærdet over begivenhederne. Men Carpendale ville ikke være sig selv, hvis han ikke reagerede på det som kunstner. Nu har han sammen med sin ven og unge talent Eric Philippi forpligtet sig til fred…

Howard Carpendale er en følsom og sjælfuld person. Enhver, der kender hans tidligere udtalelser, ved, at han ikke kan tåle uvenskaber, og stræber derfor altid efter at søge forsoning med sine medmennesker.

Sidste år gjorde han det klart i “NDR-talkshowet”, at man skulle være i fred med sig selv og andre. Efter at have lidt af dissemineret sklerose i mange år, ved Carpendale kun alt for godt, hvor skrøbeligt og forbigående livet kan være. Især denne krig gør dette smerteligt klart igen…

Eric Philippi: “Weiße Taube” er hans fredssang

Men over for rædselen er spørgsmålet tilbage, om man overhovedet kan være i stand til at synge. Carpendale beskæftigede sig også med dette og svarede samtidig meget ærligt på sin Instagram-konto: “…hvis jeg skal være helt ærlig, sagde min følelse mig, at jeg ikke kunne gå gennem livet i chok og bare pakke det hele væk, et sted i baghovedet. Det påvirker os hver især alt for meget til det.”

Han kunne ikke være stille, selvom han vidste, at intet ville ændre sig som følge heraf. Eller måske ja? Under alle omstændigheder opmuntrede det seneste værk af den kommende stjerne Eric Philippi, “White Dove”, ham til at hæve stemmen og – sammen med Erik – at sende et signal mod krig og for fred.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Howard Carpendale (@howardcarpendale)

Howard Carpendale & Eric Phillipi: Sammen for fred

Carpendale accepterede hurtigt Eric, efter at han sendte ham sin seneste sang for et par dage siden. Resultatet er en fælles musikvideo, hvor begge optræder sammen foran kameraet. “Hvad har skænderier nogensinde bragt os? Hvad har vreden nogensinde haft ud af os?… er Carpendales første eftertænksomme, spørgende ord i videoen, mens Eric sidder og spiller ved klaveret.

Kommentarerne under Howies Instagram-opslag viser, hvor chokerede fans er over sangen og videoen. Der tales om gåsehud-øjeblikke og hvor utroligt rørende sangen er.

Eric havde allerede offentliggjort en video med fredssangen “Friedenslichter”, som han også skrev, i februar. Spørgsmålet om magt, og hvordan det kan være, at magten over krig og fred kan ligge i hænderne på en enkelt mand, kendetegner såvel denne sang som “Weiße Taube”.

Vigtige tegn – lad os håbe, at de trods al magtesløsheden stadig kan gøre en forskel…

Kilde: Stadlpost.at

 

Det skal du læse