“Der große Schlagerabschied” for Jürgen Drews: Hvorfor dette show egentlig ikke er et afskedsshow

Han stod på scenen i næsten 60 år, blev en legende med den evigt populære “Ein Bett im Kornfeld” (En seng i kornmarken) og gik over i schlagermusikkens historie som “König von Mallorca”. Ja, Jürgen Drews kan se tilbage på et spændende og begivenhedsrigt liv. Han har aldrig kedet sig, men på grund af en nervesygdom er han nu ved at trække sig tilbage i sit privatliv. Florian Silbereisen ønsker at sige farvel til musiklegenden med ARD-showet “Der große Schlagerabschied” – men desværre lever showet, som blev optaget allerede i oktober, ikke op til forventningerne …

Florian sender Jürgen på pension med “Der große Schlagerabschied”.

For som Schlager.de ved, spiller Jürgen Drews, som faktisk er emnet for showet, kun en birolle. Selv om hans datter Joelina og hans kone Ramona deltager i Eurovisionsshowet og endda er på scenen sammen med ham, sker der mere omkring den succesfulde musiker, men det er sandsynligvis det eneste, der vil ske for den succesfulde musiker i løbet af det tre timer lange show. Hans optræden er planlagt til kun at vare en halv time. Der er også annonceret stjerner som Maite Kelly, Melissa Naschenweng, Andreas Gabalier, Anna-Maria Zimmermann og Thomas Anders til lørdag. Det var forventet, at disse kunstnere ville fremføre hans mest kendte sange sammen med Jürgen Drews – men intet skete. Maite Kelly har f.eks. travlt med at promovere sin nye sang “Ich brauch einen Mann” (Jeg har brug for en mand) på Instagram, som hun vil præsentere lørdag ved “Der große Schlagerabschied”. Så det bliver ikke kun et afskedsshow, men også et premiereshow.

Hvorfor får Jürgen Drews ikke et show som Roland Kaiser?

Mange schlagerfans husker måske: I marts 2019 præsenterede Florian Silbereisen en udgave af Feste-shows med titlen “Alle singen Kaiser – Das große Schlagerfest” – til ære for den tyske schlagers grand seigneur, Roland Kaiser. Dengang var det stjerner som Andrea Berg, Michelle, Ben Zucker og Giovanni Zarrella, der sang de helt store Kaiser-hits. Hvorfor får Jürgen Drews ikke også et så fremragende show? Han er trods alt stadig et af de største navne i schlagerbranchen. Hans meddelelse om, at han tog afsked fra scenen, vakte opsigt. Et afskedsshow, der kun handlede om ham, og hvor andre kunstnere sang hans hits som “Ein Bett im Kornfeld”, “Wieder alles im Griff”, “Ich bau dir ein Schloss” og “Irgendwann, irgendwo, irgendwie”, ville have været passende.

Derfor trækker “Mallorcas konge” sig tilbage

Jürgen Drews har mere end fortjent sin pension efter tusindvis af optrædener og turnéer. Men den 77-årige mand trækker sig ikke tilbage, fordi han ikke længere ønsker at optræde, men fordi hans helbred ikke er godt. Han lider af den kroniske nervesygdom polyneuropati. Hans datter Joelina afslørede over for magasinet “Bunte”, at sygdommen udvikler sig “meget gradvist”. Men hun afslørede også: “Man kan mærke det nu og da, at han har problemer med balancen, for eksempel kan han ikke cykle så godt længere.”

Florian Silbereisen indrømmede over for “Express.de”, at hans sangerkollega var “simpelthen træt og udmattet” på nogle dage under deres fælles turné. Derfor er den rettidige tilbagetrækning sket. Musikeren og hans kone Ramona ønsker at nyde deres privatliv mere i den kommende tid. Jürgen Drews forlader scenen lørdag ved “Der große Schlagerabschied” med et grædende og et grinende øje. Og selv om hele showet ikke drejer sig om “Ein Bett im Kornfeld”-kunstneren – vil det være følelsesladet …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse