Das Adventsfest der 100.000 Lichter d. 2 December 2017 i Suhl

Endnu en fantastisk aften i Suhl med 2.500 folk der var sat op til den helt store fest nu hvor året er ved at rinde ud. Det var det sidste af Florian Silbereisens Shows på Daserste som skulle afvikles, så nu skulle der være fest. Man havde fået mange klager over at biletterne her ved dette årets flotteste show var udsolgt så hurtigt, så man havde skrevet til MDR og beklaget sig. Om det var det, eller noget andet ved jeg ikke, men….. lige pludselig kom der stående tilskuerpladser i stedet for siddende.

 

Man havde simpelthen fjernet 20 rækker for at få ståpladser nede på gulvet overfor scenen. Der var dækket op med små runde borde, hvor man kunne stille sine drinks mm., samtidig med at man var ganske tæt på scenen og kunstnerne. Denne nye konstellation som at have stående publikum var ny, og den bragte i hvert fald ikke glæde for alle. En del synes at det var for hårdt at stå op, og os pressefolk, vi havde enorme problemer med at fotografere kunstnerne, når de var helt inde under os eller havde ryggen til os.

 

 

 

 

 

I fjernsynet så det sikkert meget hyggelig ud. Et eller andet sted passer det heller ikke til julestemningen, som man desvære slet ikke formåede at få frem i år for første gang i 6 år. Showet bar præg af for megen snak og de helt rigtige kunstnere til julestemningen som var med de andre år, var der ikke i år. Omi, som er scenemesteren dernede, som har bygget disse fantastiske scener op i nu over 20 år, han havde sidste arbejdsdag idag.

 

 

Nu ville han gå på pension og nyde livet. Inden showet startede hyldede vi ham sammen med alle tilskuerne. Der blev holdt tale af produktionsschefen på Daserste mm. Hele Teamet dernede var nede/inde og hilse på ham. Ja, jeg husker at der engang var bud efter ham fra Hollywood – men Oma sagde: “Nej tak, jeg hører til hernede i Suhl”. Inden showet gik i luften kl.20.15 fik jeg lov til sammen med min presseven at overvære prøven på børne gruppen Schwiizergoofe.

 

Hold da helt op de kunne synge, fantastisk. Jeg synes at de lavede en fantastisk performance om aftenen. Dejligt indslag. Florian og Ross Antony sang duett i “Weinachten, Weinachten steht vor der Tür”, det var et rigtig dejligt indslag med noget af den stemning som vi skulle op på. Kelly Family kom med deres udgave af “I´m dreaming of a white Christmas, hvilket nok var deres bedste indslag af de tre sange de sang, og som også havde budskabet med sig: JUL.

 

 

DDC Breakdance gutterne lavede et nummer sammen med Andre Rieu hvilket jeg synes var flot med mange svære elementer. Ingen tvivl, de er utrolig dygtige. Jeg havde lidt sjov sammen med dem på den røde løber, da de kom senere end de andre kunstnere, og så havde jeg dem jo for mig selv hvilket var meget fornøjeligt. Nogle herlig venlige og sjove gutter med masser af humør og gå på mod. Vincent Gross kom med hans dejlige udgave af “Es Schneit”. Vincent som jo fik sin debu ved at synge en Roland Kaiser sang ved en af Florians feste.

 

Engelskgleich er en gruppe på seks piger som sangen “Amasing Grace” udklædt som engle. Et flot nummer som havde en flot klang sammen i pigegruppen. Julestemningen var lige på besøg igen. Helmut lotti fremlagde hans udgave af “Jinglebells” ja, nu er julestemningen der. Så kom den: Aftenens absolut bedste indslag med alle effekter indlagt. Semino Rossi og Helmut Lotti sang duetten sammen: “Solamente una vez”, hvilket bare var toppen denne aften. Man kan jo bare se på publikum. Det nød den jo fuldt ud. Spændende hvad de to kunstnere kan finde på i fremtiden sammen. Men flot, det var det. The baseballs med “Let it snow”, jeg troede vi var kommet til USA. Hold da k… hvor var de gode, uhyggeligt. Dem skal jeg helt sikker på Tour med. De er ikke amerikanere, de er faktisk tyskere fra Berlin. Meget kendt i Rock and roll kredste. Andrea Berg lagde beslag på 4 melodier, heriblandt “Heidschi Bumbeidschi”.Florian nævner Helene som hende der kom med en verdenspremiere på hendes nye Album samt Comebacket for The Kelly Family som nogle af årets absolut største bedrifter for Daserste.

 

Et eller andet sted bliver det jo katastrofalt hvis lige pludselig de gamle Schlagerstjerner som: Kaiseren, Howard Carpendale, Jürgen Drews og Bernhard Brink holder. Hvem skal så overtage ? Det må absolut være sådan at der skal nogle flere stjerner, og gerne nye ind, ikke fordi jeg har noget imod de gamle, men….. når de er væk, er der ingen. Der er på nuværende tidspunkt flere fantastiske nye kunstnere på vej frem som lige skal have den sidste anerkendelse – de skal med i Florians Shows, das schlagerfest des jahres eller Carmen Nebel Shows – de skal vises frem. Det er synd og skam at bruge de samme igen og igen. Når de har deres egen Tour, har de jo hvad der skal til, så er det ikke nødvendig at Florian reklamerer for deres Tour mere. Det er sjovt at man laver scenerne om i mange forskellige udgaver (Schlagerboom). Sætter folk stående ind hvor der var siddepladser før mm. Nu mangler vi bare at se nye kunstnere også….


Et flot show det var det, helt sikkert med mange flotte indlæg. Og jeg kører gerne 750 km for at se sådanne shows. Quoten for aftenens show var høj 6,04 for udsendelsen sendt på tre store kanaler i Tyskland, Østrig og Schweiz. De kan bare det der Tyskerne.

https://www.youtube.com/watch?v=j3Xyv9npEvU&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=mW3JhaEadZA&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=hwGjgwUAgik&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=Wpydxe00ZwA&feature=share

 

🙂

Det skal du læse