Blå diamanter fra Ricky King

Ricky King, den tyske guitarlegende med en fremragende international succes siden starten af sin karriere, overrasker endnu engang sine fans med et nyt album. Ligesom diamanter lader han sine melodier gnistre på sin Fender Stratocaster – “Blue Diamonds” er titlen på hans nye værk, som indeholder 18 titler fra sin egen og udenlandske pen.

Det er utroligt, hvor længe denne mand har fået koncertstederne til at gynge i denne verden, fordi det normalt er de mere støjsvage, drømmende melodier, som et millionpublikum har elsket i årtier.

Igen og igen er det lykkes Ricky at genskabe overraskende og de smukkeste melodier som er skrevet af andre komponister, til sin guitar og også skabe mange egne kompositioner.

Som en 14-årig kom han først ind i brædderne, som da betød verden til ham. At spille guitaren lærte han sig selv som en teenager. Senere studerede han klassisk guitar ved et konservatorium og tog sin statsprøve som en privatmusikpædagog.

Allerede før han begyndte sin solokarriere i 1976, havde han arbejdet som en efterspurgt studio spiller på produktioner af populære kunstnere som Paola, Roberto Blanco og Costa Cordalis.

Allerede med sin første udgivelse “Verde” endte på en tredjeplads i Tyskland, i Østrig på fjerdepladsen, og i Schweiz var det endda et nummer et hit. I 1977 blev han tildelt “Goldene Europa” som instrumental solist ved de første Goldene-Europa-Awards. I årene 1976 til 1983 havde Ricky King et album hvert år i top 25 af de tyske albumhitlister og nyder i dag med rette denne kultstatus.

Ricky Kings musik er lige så smuk som den er tidløs – som også bevises på hans nye album “Blue Diamonds”.

Det indeholder melodier til at drømme som klassikerne “The Boy with the Harmonica”, “Pretty Woman” og “Somewhere Over the Rainbow”, men også hurtige kompositioner som “Besame Mucho” eller den oprindelige sammensætning “Lightning and Thunder” af driving rytmer og er en rigtig god stemning titel.

På den anden side skiller den eponymiske sang “Blue Diamonds” sig ud, men stadig også som en Ricky King, på en retfærdig opfindsom og fastholdt måde.

Hele 10 af de 18 titler er skrevet af Ricky selv. Det er titler som “Flying Birds”, “Happy Weekend”, “Autumn Wind” og “Power Guitar” eller sangen “Sun of Andalusia”, hvor typiske spanske elementer er umiskendelige.

De andre sange omorganiserede han så genialt, at de var genkendelige Ricky King guitars oplevelser. I “Sleepwalk” var King endda så kreativ, at han skabte to versioner, som han også optog både i albummet.

Gåsehudsfølelsen er garanteret i den meget følelsesmæssige liveoptagelse af “Black Eyes”, som giver et godt indtryk af den strenge fingerfærdighed og virtuositet.

Ricky King har flere gange vundet guld og platin med sine sange, så det ville ikke være nogen overraskelse, at selv de “blå diamanter” ville blive til ædle metaller i modsætning til al jordisk fysik.

Det nye album “Blue Diamonds” af Ricky King er tilgængeligt og kan købes her: Blue Diamonds.

Kilde: Telamo.de

Det skal du læse