Ben Zucker: Fogedproblemer

For fem år siden præsenterede Ben Zucker sin single “Na und?!” i Florian Silbereisens show – og blev en stjerne fra den ene dag til den anden. En drøm, som han har kæmpet for i årevis. Faktisk så det ikke ud til, at hans drøm om at blive musiker ville gå i opfyldelse, tværtimod: Den nu 39-årige lod sig ikke afskrække fra sin plan og akkumulerede på et tidspunkt så meget gæld, at han “knap nok kunne overleve” …

Allerede som teenager vidste Ben Zucker, at han en dag ville stå på scenen og røre folk med sine sange, men vejen til toppen var hård. “Jeg ville bare gøre det,” siger Ben i talkshowet “Riverboat”. For at holde hovedet oven vande arbejdede han som nøgenmodel, opvasker og rengjorde toiletter eller arenaer, hvor store stjerner tidligere havde optrådt:

“Jeg arbejdede selvfølgelig, så jeg kunne betale min husleje, få lidt brød, lidt ost og lidt smør. Og jeg kunne lige akkurat overleve, men jeg havde en masse gæld. Du skal bare sige det hårdt og hurtigt,” afslører Ben. Han præciserer: “Jeg havde så meget gæld, at du ikke kan forestille dig det.”

Ben Zucker: “Jeg er ikke stolt af det”.

En hård tid, som han ikke bryder sig om at tænke tilbage på. “Det var interessant, hvad der kom hjem,” indrømmer han åbent. Hvad han mener: krav om betaling, påmindelser … Det gik så vidt, at selv fogeden stod ved hans dør:

“Da fogeden ringede på døren, spillede jeg død. Ja, selvfølgelig. Så måtte jeg bare være stille og håbe på, at han ikke ville komme og tage min guitar. Det er ikke rare historier, og selvfølgelig var det hårdt,” husker Ben Zucker, som selv har siddet i fængsel en gang. Men hans mor Christina har altid troet på sin søn og støttet ham hvor hun kunne.

Da de to var til en Udo Lindenberg-koncert sammen i 2015/2016, forudsagde hun, at han også en dag ville stå på scenen og synge foran tusindvis af mennesker. Og hun skulle få ret! “Hun har altid troet på mig og har aldrig tvivlet,” opsummerer Ben Zucker, som også har et meget tæt forhold til søster Sarah. Et typisk eksempel på: Alting løser sig til sidst …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse