Bag scenen ved „SPATZENFEST“

I over 30 år har Kastelruther Spatzen begejstret deres fans med hits som “Eine weiße Rose” og “Tränen passen nicht zu dir”. Norbert Rier, Kurt Dasser, Valentin Silbernagl, Walter Mauroner, Albin Gross, Karl Heufler og Rüdiger Hemmelmann er tilsammen Kastelruther Spatzen og dermed folkemusikkens superstjerner. Mere end 80 guld- og platin album, 13 Echo, 11 Kronen af Volksmusik, 5 gyldne stemmegafler og 2 edelweiss har de vundet i Tyskland, Østrig og Schweiz. Med dette har de opnået alt, hvad der kan opnås i Volks Musikkens verden.

Ny tourne i 2018

Som ambassadør for Heimat og deres evne til at føle med deres musik og deres tekster i op- og nedture i deres fans liv, har Kastelruther Spatzen altid leveret mindeværdige koncertoplevelser. Et koncertbesøg til denne sydtyrolske institution lover “balsam for sjælen” – en rejse ind i bjergene, en kort pause i naturens storhed, ikke kun for ørerne! Fra januar 2018 vildie Spatzen endelig kunne opleves live igen med “Die Tränen der Dolomiten – Live 2018”, en tour til deres nye album.

Kærlighed til hjemlandet og tradition

Trods al denne succes, har de 7 fuldblods volksmusikere aldrig glemt deres kærlighed til deres hjemland, traditioner og glæden ved liv og musik. Det er måske hemmeligheden med  den succes, der fulgte Kastelruther Spatzen i årtier. Fordi disse værdier afspejles ikke kun i deres sange, men også i deres eget liv. På trods af travle skemaer vender musikerne derfor regelmæssigt tilbage til deres hjemby, for at tilbringe tid sammen med familien og blive inspireret til ny musik.

Et kult-event af volksmusik

Og derfor foregår der hvert år i oktober måned, i deres hjemby “Kastelruth” i Sydtyrol, den store “Spatzenfest”, hvor mere end 50.000 Spatzenfans ofte foretager en pilgrimsrejse til.

I 2018 er det den 34’ende KASTELRUTHER SPATZENFEST og foregår fredag d. 12. Oktober 2018 til søndag d. 14. Oktober 2018 i Kastelruth – I-39040 Kastelruth – Festzelt.

Kilde: Semmel.de

Hvis du gerne vil med en af deres tour koncerter i 2018, kan du finde billetter her: Kastelruther Spatzen: Die Tränen der Dolomiten – live 2018

Det skal du læse