Atemlos remix: Når schlager møder rap, og begge taber

Kunstnerisk divergens møder kritik – Samarbejdet mellem Helene Fischer og Shirin David med den nye udgave af hittet “Atemlos” har udløst en bølge af meget forskellige reaktioner. Mens den musikalske fusion af schlager og rap kan virke nyskabende ved første øjekast, har den skabt utilfredshed blandt mange fans og kritikere. Især de rap-indflydelser, som Shirin David bragte ind i nummeret, blev opfattet som upassende i forhold til sangens oprindelige karakter. Nyfortolkningen førte til skuffede reaktioner fra popfans, som udtrykte sig tydeligt på de sociale medier.

Mangel på musikalsk sammenhæng

Selvom den nye udgave af “Atemlos” opnåede viral succes, er den musikalske kvalitet af remixet blevet kritiseret. Ændringerne i lyden og tilføjelsen af en rap-del blev opfattet som ringere af nogle lyttere. Kritikere kritiserede hastigheden af Helenes del og kvaliteten af beatet, og nogle beskrev endda remixet som “billigt skrald”. Denne opfattelse afspejler en klar uoverensstemmelse mellem den kommercielle succes og den opfattede musikalske kvalitet.

Kritik fra skaberen af originalen

Kritikken blev også delt af Kristina Bach, sangskriveren af den originale “Atemlos”. Hun udtrykte sin skuffelse over den nye udgave og havde håbet, at det kun ville være et midlertidigt mix. Hendes hårde ord understreger, at remixet ikke kun blev afvist af fans, men også af skaberne af originalen.

Set i bakspejlet kan man sige, at Helene Fischers og Shirin Davids remake af “Atemlos”, på trods af den kommercielle succes og mange fans’ indledende begejstring, i sidste ende betragtes som en fiasko i det musikalske miljø. Forsøget på at forene to forskellige genrer blev af mange set som en mislykket fusion, der hverken levede op til originalens ånd eller fansens forventninger. Denne kritiske modtagelse er et bevis på, hvor svært det er at blande forskellige musikalske stilarter uden at miste integriteten i det oprindelige værk.

Kilde: Schlagerfieber.de

Det skal du læse