Artister

Roland Kaiser

0.0
  1. Home
  2. »
  3. R
  4. »
  5. Roland Kaiser

Roland Kaiser glæder ikke kun sine gamle fans med sin musik, men også U30-generationen. Som han selv siger, laver han "Underholdning med holdning".

I årtier har folk og medier fulgt historien om Roland Kaiser: Hans karriere begynder i 70'erne. På det tidspunkt var Tyskland stadig et delt land. I Vestberlin bestemmer "ZDF Hit Parade" med Dieter Thomas Heck, hvad republikken skal høre hver uge. I 1980 dukker en ung, blond surfer fyr op og lander sit første nummer 1 hit - en fængende melodi, der stadig spilles til fester i dag: "Santa Maria". Roland Kaiser var i alt 67 gange i "Hitparaden" i ZDF og er dermed den hyppigst repræsenterede kunstner. Han synger stadig "Santa Maria" ved sine koncerter i dag.

Men der er sket meget i mellemtiden: Ud over sin tilstedeværelse på alle større scener bliver sangeren også involveret i republikken. Som SPD-medlem støtter han Gerhard Schröder og Peer Steinbrück i valgkampen. Som borger og kunstner talte han ved et anti-Pegida-møde i Dresden i 2015 og kampagner for tolerance og menneskelighed. Han accepterer, at denne klare udtalelse kan have kostet ham fans.

Så er der hans ægteskaber med et tilgivende eller uforsonligt resultat, hans talrige nummer 1 hits som "Joana", "Manchmal möchte ich schon mit dir" eller "Sieben Fässer Wein" og hans op- og nedture i sundhed.

I 2000 fik Kaiser diagnosen KOL. Dette er en kronisk luftvejssygdom, der begrænser udvekslingen af ​​ilt i lungerne. Han har skjult sit handicap i næsten 10 år. Ofte blå i ansigtet er han på scenen: "Jeg var bekymret for, at hvis jeg behandler det åbent, ville ingen komme tilbage. Ingen ønsker at gå til en syg mands koncert."  Pressens rygter: Sniff! Narkotika! Da presset bliver for stort, kommer Roland Kaiser ud. Trods sygdom fortsætter han sit program. Men i 2010 virker intet længere.

Kaiser er meget heldig at få en donorlunge. Transplantationen er som begyndelsen på et andet liv. Sangeren fejrede sit scene-comeback blot et par måneder senere med Carmen Nebel på ZDF. Det er starten på anden del af hans karriere: Turnéer, nye plader, liveoptrædener - Roland Kaiser er ikke træt selv i en alder af næsten 70 år. I sommeren 2021 modtager han Paul-Lincke-Ringen, en pris for særligt succesrige sangere på tysk.

Fødenavn: Ronald Keiler
Fødested: Vest-Berlin
Fødselsdato: 10. Mai 1952
Familiestatus: Gift