Andrea Kiewel fortæller om “Weight Watchers”-skandalen

Siden 2000 har Andrea Kiewel modereret ZDF-Fernsehgarten. I denne æra var der dog en cirka to års pause i hendes aktiviteter. Årsagen var påstande om skjult reklame. En skandale, der nærmest kostede hende karrieren og også tyngede hendes forældre hårdt.

I december 2007 blev det kendt, at Andrea Kiewel brugte ZDF som platform for skjult reklame for “Weight Watchers” slankekurser. ZDF fyrede derefter Andrea Kiewel. “Hver moderator på ZDF ved, at skjult reklame er forbudt,” understregede tidligere direktør Thomas Bellut. Andrea Kiewels store tv-karriere så ud til at være ødelagt for altid.

Men skæbnen var venlig mod Andrea. På grund af dårlige seertal bragte ZDF “Kiwi” tilbage til Lerchenberg i Mainz i 2009. Den beslutning skylder hun især én kvinde: den tidligere formand for tv-rådet, Christine Bergmann. Hun sørgede for, at “Kiwi” fik lov til at fejre sit ZDF-Fernsehgarten-comeback.

År senere mødtes Andrea Kiewel og Christine Bergmann tilfældigvis i Tel Aviv. I et interview med den lokale station “München.tv” ser “Kiwi” tilbage på dette særlige øjeblik. “Jeg takkede hende – og sagde: ‘Du ved, det var svært for mig. Men det var det sværeste for min mor og min far,” siger Andrea. “Jeg er enebarn. At se sit barn begå fejl og snuble – uanset hvor gammelt barnet er, er utroligt svært for forældrene,” understreger Andrea Kiewel. Hendes forældre siges at have været særligt bekymrede for deres datters fremtid.

Heldigvis fik Andrea Kiewel lov til at vende tilbage til ZDF-Fernsehgarten efter en kort pause. I dag husker meget få seere reklameskandalen fra dengang. Som man siger: Alle fortjener en ny chance – og det samme gør Andrea Kiewel, der uge efter uge viser sit publikum og ZDF, at hun er den rette til dette job.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse