Andrea Kiewel var helt tæt på angreb i Israel

“Absolut rædsel! Tusindvis af mennesker lider i øjeblikket under krigshandlinger. En af dem er tv-værten Andrea Kiewel (kendt fra ZDF’s “Fernsehgarten”). Hun oplever i øjeblikket et ægte rædselsscenarie.

Kiewel har boet sammen med sin israelske partner (medlem af den israelske hær) i Tel Aviv i nogen tid. Hun var der også, da Israel blev angrebet af iranske droner natten til søndag (14. april 2024). “Det var den længste nat i mit liv,” siger studieværten rystet.”

Angrebet på Israel: førstehåndsrapport

Andrea Kiewel oplevede angrebet på Israel på første hånd. Kiewel fortalte Bild: “Jeg blev ved med at ønske, at det ville være overstået hurtigt, og samtidig var jeg bange for, at det hele ville være overstået inden da.”.

Nyhedsprogrammer forberedte offentligheden på det forestående angreb. Kiewel fortsatte: “Vi fik at vide, at vi skulle forberede os på det værste. Alle israelere ved, hvad de skal gøre: pakke en taske med tøj, vand, dåser med tun, knækbrød, lommelygter, ladekabler osv. og så løbe hen til beskyttelsesrummet, når sirenen lyder.”

Uhyggelige minder: Flugt til beskyttelsesrummet under Hamas-angrebet

En undertrykkende rutine. Og en, der bragte minderne tilbage til den 7. oktober 2023, da Israel blev angrebet af Hamas. Dengang flygtede Andrea Kiewel også til beskyttelsesrummet i kælderen i det højhus, hvor hun bor på femte sal.

Hun siger: “I en nødsituation løber vi ned ad trapperne til kælderen. Jeg synes, det er forfærdeligt, men jeg er glad for, at der i det mindste findes dette beskyttelsesrum.”

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse