Andrea Berg – HAUTNAH – Hamburg 16.10.2017

Mandag den 16. oktober 2017 var jeg i Hamburg til den første egentlige koncert på Andrea Berg’s eksklusive turné, “HAUTNAH”. Den første koncert var en for-premiere, der fandt stedt i Duisburg den 7. oktober.

Denne koncert fandt sted i den smukke Laeiszhalle, der ligger i centrum af Hamburg. Koncerten var i den store sal, der har plads til 1.200 tilskuere. Der var totalt udsolgt. Det er usædvanligt at Andrea giver koncert på så små steder. På tidligere turnéer er der ofte over 10.000 tilskuere til koncerterne. I modsætning til de store halkoncerter, hvor der er mange ståpladser, er der nu udelukkende tale om siddepladser.

Jeg havde fået en plads på 4. række i venstre side. Egentlig udmærket selvom jeg så scenen meget fra siden. Koncerten startede kl. 20.00. Som den første kom kapelmesteren Frank Buohler på scenen og satte sig ved flygelet, der stod helt fremme på scenen. Resten var dækket af et forhæng. Han begyndte at spille, og jeg forventede at Andrea kom frem på scenen. Det var dog ikke tilfældet. I stedet kom hun ind i salen helt nede bagfra, og gik langsomt igennem publikum under den første sang, og hilste på mange tilskuere. Jeg var også heldig at trykke hende i hånden, inden hun gik op på scenen.

Forhænget var trukket for under de første par numre, men så kom resten af bandet og 2 korsangere til syne. Det var en fantastisk koncert hele vejen igennem. Utroligt velspillende band, og Andrea der sang bedre end nogensinde. Hun sang naturligvis alle de kendte numre, og havde også flere med, som hun ikke har sunget i en del år. Mange numre havde fået en ny lyd, og lød bare endnu bedre! Bl.a. var der spanske rytmer på et par af sangene.

I modsætning til tidligere var ikke gjort meget ud af scenen, så der var ikke baggrundsskærm og diverse effekter. Men det havde man bestemt heller ikke brug for. Det var bare musik uden alt for meget hurlumhej. Der var også en fantastisk akustik i salen. Den bliver også mest brugt til klassiske koncerter.

Andrea havde en hvid kjole på under 1. del af koncerten. Andrea var nede blandt publikum flere gange, hvor hun bl.a. gik fra stol til stol mens hun sang. Hun havde også en dreng på scenen på et tidspunkt, hvor han fik piratjakke og hat på. Han sad så på scenen, mens Andrea sang et par numre. Han virkede dog ikke helt glad for situationen.

Halvvejs var der en pause på ca. 1 halv time. Et par venner fra Danmark, der sad på 2. række midtfor havde en tom plads ved siden af dem. Den snuppede jeg, og fik et noget bedre udsyn!

Efter pausen var Andrea igen klædt i hvidt. Nu i bukser og jakke. Hun var også her nede fra scenen. Kort efter kl. 23.00 var koncerten slut, så længden på koncerterne har ikke ændret sig. Tiden flyver bare afsted alligevel. Koncerten lever virkelig op til sin navn, “HAUTNAH”. Man er tæt på Andrea som aldrig før!

Efter koncerten var der Autogrammstunde i forhallen. Andrea kom efter ca. 30 min. Pga. det mindre antal tilskuere, giver Andrea nu igen autografer til alle interesserede. Naturligvis kan man stadig få taget et billede sammen med hende. Det er altid dejligt at møde Andrea personlig og sige tak for en dejlig koncert.
Da klokken nu var over midnat skulle jeg hurtigt ud derfra, da der var lang køretur hjem, og arbejdet kaldte næste morgen!

Det skal du læse