André Rieu: Nu svinger han træskeen

Foto: Marcel van Hoorn.

Ingen optrædener, ingen turné – ja, Corona-krisen tvang også André Rieu til at leve uden sin elskede scene. I stedet for violinbuen svinger han nu træske’en derhjemme i Maastricht. Dog mindst lige så mesterligt …

Hvordan ser din dag nu ud uden scenen?

”Heldigvis går tingene godt. Marjorie og jeg er sunde. Undertiden går vi en tur med hundene, sidder i haven, når vejret er godt, læser, skriver og planlægger vores næste ture. Vi arbejder faktisk bare med at arbejde. Vi kommunikerer med resten af familien på Skype, og jeg træner i mit motionscenter med min træner på FaceTime. ”

Og du laver mad og bager …

“Haha, ja! Heldigvis behøver vi ikke spise alt selv, fordi min søn Pierre bor i nærheden og henter mine kager for at nyde dem med sin familie. At jeg ikke kan besøge mine børnebørn lige nu, er en af de værste ting ved krisen for mig. ”

Kan du lide at lave mad?

”Ja, jeg kan godt lide at lave mad, og jeg bager meget nu. Windbeutel, Bossche-Bollen, Apfeltaschen, Eclairs, Himbeertorte… … noget nyt hver dag. Jeg kan også godt lide at lave ossobuco, kalvekød, ovnbagt laks og selvfølgelig masser af grøntsager. ”

Og hvad siger din kone om dine madlavningsevner?

“Marjorie frygter, at når karantenen er forbi, er vi alle for tykke, fordi det smager så lækkert.”

Hvad laver du ellers i huset for at fordrive tiden?

”Frem for alt, lave mad. Og jeg nyder min have. Jeg planlægger et drivhus for at plante mine egne urter, jeg har allerede nogle. Jeg elsker også mit orangeri med koi-karper og de eksotiske fugle. Når vejret er dårligt, er det rart at slappe af der. ”

Er der ritualer, som din familie i øjeblikket tager speciel pleje af?

”Vi gør alt sammen. For os går arbejde og privatliv hånd i hånd. Marjorie og jeg taler allerede om nye programmer ved morgenmaden. Hun er min vigtigste rådgiver. Vi spiser morgenmad, spiser let, om eftermiddagen er der noget lækkert bagt, og om aftenen spiser vi normalt varmt og ser tv sammen. Mest af alt: ‘Hvem vil være millionær?’ eller ‘De unge læger’.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse