Ukrainsk flygtningefamilie er flyttet ind

Foto: anniperka.de

Schlagersangerinden Anni Perka og hendes mand Peter Loder lavede for nylig et opkald. De tilbød at indkvartere flygtninge fra Ukraine i deres gæstelejlighed. Responsen var enorm. En familie på fire er nu flyttet ind. Nu afslører hun udelukkende til Schlager.de, hvordan de første par dage var.

Kort efter blev de ringet op, der var en familie til den gratis gæstelejlighed i Landshut. En mor med sine to børn og bedstemor er flyttet ind. De første par dage turde de dog ikke forlade lejligheden: “Vi lod dem være alene de første to dage. Man kunne mærke, at de var ekstremt traumatiserede.” fortæller Anni Perka.

Både hun og den ukrainske familie havde brug for tid til at tilpasse sig alt. ”Det er stadig meget på én gang. For dem såvel som for os. For det er bare en situation, du ikke var forberedt på. Vi var heldige, at mange mennesker støttede os direkte med donationer af tøj og derfor kunne organisere nok.” I dag (9. marts) skal moderens søster også ankomme.

Anni Perka: Den ukrainske familie akklimatiserer sig

I mellemtiden har Anni og Peter vist familien alt, hvad de har brug for i landsbyen. Derudover er de altid forbundet med nødtelefonnumre og Telegram. “Udover det er de helt selvforsynende i deres lejlighed, som er adskilt fra vores.” melder Annie.

Begge sider forstår hinanden meget godt. “De er yderst taknemmelige og så venlige. Den lille kom ned til vores lejlighed og kiggede i børnebøger med Peter.” Annie er glad.

Og selvom det bestemt ikke er en stressfri tid med masser af tanker, der kører rundt i hovedet – er parrets handling er fantastisk.

På dette tidspunkt vil vi gerne lykønske Anni Perka med hendes 33 års fødselsdag. Der var noget at fejre for et par dage siden: Hendes nye single “Deine stimme” gik direkte til nummer 1 på Amazon den dag, den blev udgivet.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse