Tragedien vil ikke slippe ham

Foto: Lars Buder

Da østrigeren fejlede i skiløb under OL, blev han buhet ud. Han er kendt af de fleste fans som skuespiller og folkemusikstjerne – men Hansi Hinterseer (67) plejede at være en professionel atlet, han udmærkede sig som en succesfuld skiløber.

I et par år vandt han næsten alle præmier, der var at vinde – For eksempel stod han som vinder af World Cup-løbet seks gange, og han modtog en World Cup-medalje og storslalom World Cup-pris.

Men intet af det betød noget, da han beskadigede en nerve og led et ærgerligt nederlag. Denne tragedie forfølger ham stadig i dag! “Når man konkurrerer ved OL i sit eget land, er forventningerne meget høje,” husker han.

I Innsbruck i 1976 var han storfavorit for Østrig til en guldmedalje, men var ikke i stand til at opnå alt dette på grund af en skade. Inden slalomstart gav han sig selv tre indsprøjtninger, fordi lægen var ved målstregen og ikke med ham.

Så kom en snestorm og starten blev udskudt en halv time. I stedet for en frontplacering blev han kun nummer 14. En kæmpe skuffelse for hans følgere, som lod deres frustration vælte uhæmmet ud. “Derefter buhede folk til mig, kastede sne efter mig og spyttede på mig,” sagde Hansi forbløffet. Han tænker stadig tilbage på denne frygtelige hændelse med rædsel.

Når De Olympiske Lege begynder i Beijing, Kina i februar 2022, fremsætter han en indtrængende anmodning til alle seere:

“Jeg ved, hvordan det var for mig dengang! Jeg ville ønske, at vintersportsfans ville give atleterne den respekt, de fortjener, selvom deres håb om at vinde en medalje blev skuffet. De risikerer ofte liv og lemmer, når de rammer pisterne.” Og det har han fuldstændig ret i!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse