Strid om megakoncerter

Foto: ZDF/Sandra Ludewig/Universal Music

I august 2022 skal Helene Fischers megakoncert med mere end 150.000 tilskuere finde sted på messeområdet i München. Men nu bliver baggrundsstøjen i planlægningsmiljøet højere. Er arrangementet truet med en pludselig aflysning?

Næste år vil München være stedet for, hvad der formentlig bliver de største koncerter i Tyskland. Andreas Gabalier, Helene Fischer og Robbie Williams vil rocke ved messeområdet i den bayerske hovedstad! Billetsalget har stået på i noget tid – men der kan være et voldsomt skænderi i baggrunden.

Som “tz.de” rapporterer, er der stor bekymring i Trudering-Riem-distriktet i München, hvor begivenheden vil finde sted. Man frygter en støj- og trafikforurening af beboerne. I politik er der derfor et heftigt skænderi om spillestedet.

Messe eller olympisk stadion?

Helt konkret handler det om at tage stilling til, hvorfor friluftskoncerterne overhovedet foregår på messeområdet. Ifølge artiklen kritiserer en grøn politiker, hvorfor Münchens Olympiske Stadion ikke blev valgt i denne forbindelse. Det siges dog, at det tidligere FC Bayern München spillested er uegnet til dette koncept. Der ville være markant færre tilskuere der. Etapernes komplekse struktur ville også være et stort problem.

Faktum er, at planlægningen allerede er i gang. Arrangør Klaus Leutgeb vil bestemt gøre alt for, at hans store planer ikke falder i vandet. Fansene og også byen München, der nyder økonomisk fordel af koncerterne, håber på et fantastisk musikskue!

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse